Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-08-12

Nyári reggelik a teraszon

Nyári reggelik a teraszon

Élvezzük ki a jó időt és a nyári reggeleket, amikor akár pizsamában is kiülhetünk a teraszra, hogy egy nyugodt kávézással és ráérős, kényelmes tempójú reggelivel indítsuk a napot.


A nyári reggelek a teraszon mindig varázslatos hangulatot árasztanak. A napfény lassan emelkedik a horizont fölé, az ég ragyogó kék színe pedig apró, fehér felhőkkel tűzdelt. A levegő friss és üde, tele van a virágok illatával, amelyek mindenütt pompáznak a kertben. A közelben pedig madarak dalolnak, vidámságot hozva az ébredő világba.

Ehhez a tökéletes idillhez pedig már csak egyetlen dolog hiányzik: egy gazdag reggeli. Friss gyümölcsök, ropogós zsemlék, házi lekvárok és méz, valamint frissítő smoothie-k, amelyek megalapozzák a napot és energiával töltenek fel.
 
Válasszunk kész dobozt!

Ha nem szeretnénk hosszan foglalkozni a reggelink előkészületeivel, választhatunk egyet a Nekedterem kész dobozai közül. Attól függően, hogy mit szeretünk enni, sokféle lehetőségünk van. Ráadásul, ha valamelyik alapanyagot nem kedveljük, ki is cserélhetjük másikra, és úgy rendelhetjük meg a dobozt.
 
A Vega lecsódobozt 6 főre állították össze: jóízű, lédús paradicsomot, friss lecsópaprikát, vöröshagymát találunk benne. Ezenkívül szabadon variálhatjuk padlizsánnal, cukkinivel és fűszerekkel.

A Tejes finomságok doboza körözöttet, camembert sajtot, kecskesajtot, tehéntúrót, tejfölt, vajat, natúr joghurtot és tejet rejt.

A Saláta dobozban biotojás, koktélparadicsom, rukkola, jégsaláta, natúr joghurt és rambo retek minisaláta van.

A Zöldturmix doboz céklát, karalábé-minisalátát, kígyóuborkát, sárgarépát, spenótot és vegyes mixet tartalmaz.

A Csupa gyümölcs dobozba minden héten más-más idénygyümölcs kerül, de almát, banánt, földimogyorót és körtét mindig találunk benne.
 
Vega lecsó
 
Hozzávalók:
1 cukkini, 6 lecsópaprika, 3 fej vöröshagyma, 4 paradicsom, 1 karika csípős paprika, olaj, só, 2 kk. cukor
 
Elkészítés:
1. A karikára vágott vöröshagymát és a szeletelt paprikát az olajon megpároljuk, hozzátesszük a paradicsomot, a meghámozott, kockára vágott cukkinit, a sót, a cukrot, a csípős paprikát. Fedő alatt lassú lángon összefőzzük. 
2. Félkész állapotban még dúsíthatjuk egy kis rizzsel vagy apró tarhonyával.
 
Frissítő zöldturmix
 
Hozzávalók:
2 csésze spenót, 2 csésze uborka, 1 fej zeller, 1 cm vagy 1 tk. reszelt gyömbér, 1 csomó petrezselyem, 2 alma, 1 zöld citrom leve, ½ sárga citrom leve, tisztított víz
 
Elkészítés:
1. Jól mossunk meg mindent, és hámozzuk meg az almát, az uborkát, illetve a gyömbért. 
2. A turmixgépben turmixoljuk össze az összetevőket kb. 40-60 másodpercig.
 
Málnás-mandulás zabkása
 
Hozzávalók:
1/2 bögre zabpehely, 1 bögre növényi tej, 1 csapott ek. chiamag, 1 csapott ek. lenmagpehely, 1 érett banán, 1/2 bögre málna, 1 púpos ek. mandulavaj, mandulaforgács a tetejére
 
Elkészítés:
1. A mandulavaj kivételével az összes hozzávalót egy zárható pohárba, csatos üvegbe tesszük, jól elkeverjük és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. 
2. Másnap átkeverjük, belekeverjük a mandulavajat és tálaljuk.
3. A tetejét szeletelt mandulával szórjuk meg.

Ajánló
Ajánló
Fasírttól a rétesig: finomságok káposztából

Fasírttól a rétesig: finomságok káposztából

Ahogy hűvösödik az idő, úgy értékelődik fel a káposzta szerepe a táplálkozásunkban, hiszen ez az...

Levesek a nagyvilágban

Levesek a nagyvilágban

A magyarok magukat levesevő nemzetnek tartják, ezért nézzünk szét egy kicsit a világban, hogy hol...

Céges rendezvények – érdemes időben gondolni rá

Céges rendezvények – érdemes időben gondolni rá

Az emberek többsége hajlamos halogatni a dolgokat, hiszen még csak október van, hol van még az év...