Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-03-27

Házhoz megy az éléskamra!

Házhoz megy az éléskamra!

Mit szólna, ha házhoz jönne a biopiac, az öko mosószer, a kistermelői, adalékanyag mentes lekvár, a sarki hentes, és a sarki pék egyszerre? A NekedTerem pontosan ezt vállalja: helyi kis- és őstermelők friss, szezonális finomságait árulják. 

A weboldalon komplett nagybevásárlást tudunk megrendelni házhozszállítással: tej, kenyér, felvágott, gyümölcs, zöldség, fogkrém és öblítő. Talál előre összeállított, mindig az idénynek megfelelő összetevőket tartalmazó dobozokat, de összeválogathatja maga is a teljes rendelését. Találunk olyan különlegességeket is, amiket magunktól nem biztos, hogy fel tudnánk kutatni. Tudta például, hogy van magyar édesburgonya? Van bizony, vegyszermentesen termesztik Ásotthalmon. Van élet a macimézen túl is: rengeteg féle bio és konvencionális mézet is találunk. Mi lehet az az ananászmenta? A menta egyik fajtája, illata édesebb, aromája az érett ananászra emlékeztet. Órákat lehet eltölteni a böngészéssel a nem mindennapi termékek között, és a citromon kívül mégis minden hazai.

Friss és szezonális
 
Három dologra figyelnek minden termék, így a zöldségek és a gyümölcsök esetében is: a frissességre, arra, hogy szezonnak megfelelő legyen és helyben termelt.
A frissesség garancia arra, hogy a lehető legtöbb vitamint, ásványi anyagot tartalmazza az adott zöldség, gyümölcs. Más termékek esetében is fontos, hogy ne egy tartósítószerekkel évekig elálló lekvárt együnk, hanem egy azévi termést feldolgozó kisüzem finomságát. Más lesz az íze, más lesz az állaga, más a testünkre gyakorolt hatása.
 
Miért jó, ha helyi?
 
Ha helyi termelőktől szerezzük be, amit megeszünk és megiszunk, azzal egyrészt támogatjuk a magyar kis- és őstermelőket, akik sok szempontból nehéz helyzetben vannak. Másrészt nem utaztatjuk meg a világ körül, amit megeszünk – ez a pozitív indok a szezonalitásra is vonatkozik. Egy szem szőlő januárban Spanyolországból, vagy szeptemberben Badacsonyból? Gondoljuk végig az anyagi-, környezetszennyező- és vegyszerezési vonzatait.
 
A megrendelők között sok a kismama, illetve az idős hölgyek és urak. Nem mindegy, hogy el kell-e menni a piacra, fel kell-e kutatni a megfelelőt, haza kell-e cipelni és fel kell-e lépcsőzni a krumplival, vagy a befőzésre váró szilvával, ősszel. Nekik is nagy segítség, hogy az online leadott rendelést a hűtőig, kamráig viszik, akkor, amikor szeretnék.
 
Hegyvidék Kártyával pedig minden rendelése végösszegéből 5% kedvezményt kap!

Ajánló
Ajánló
Jegeskávék a föld körül

Jegeskávék a föld körül

A nyár egyik kedvenc frissítő és élénkítő itala a jegeskávé, amelyet országonként más-más...

Mindenki kedvence: a ropi

Mindenki kedvence: a ropi

Vannak olyan finomságok, amelyeket akár gyerekek, akár felnőttek vagyunk, nagyon szeretünk. Ilyen...

Nyakunkon a forróság! Hűsítő italok, természetesen

Nyakunkon a forróság! Hűsítő italok, természetesen

A mostani nyarakon, amikor egyre gyakoribb, hogy a hőmérséklet akár a 40 fokot is meghaladja,...