Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2024-05-06

Bor, mámor és zene – Matt Bianco-koncert a Jazzy Fesztiválon

Bor, mámor és zene – Matt Bianco-koncert a Jazzy Fesztiválon

Az idén sem kell lemondanunk a Jazzy Rádió népszerű zenei fesztiváljáról. A hegyvidéki rendezvénysorozat középpontjában ezúttal a muzsika mellett a kulturált borozás áll. A program sok sztárvendéget felvonultat, akik közül az egyik leghíresebbről, a Matt Biancoról sokan azt gondolják, hogy valójában egy ember. A latin és jazz-zenét játszó brit együttes a legjobb dalait, klasszikus, jól ismert slágereket ad elő.
 
Május 17. és 20. között az igényes zenék és a zamatos borok rajongóit várják a MOM Kulturális Központban. A Jazzy Rádió fergeteges bulizást ígér, hiszen három színpadon huszonkét sztárvendég fog fellépni. A jókedvről és a megfelelő hangulatról négy Dj gondoskodik. Ezen a pünkösdi hétvégén olyan hazai és külföldi sztárokkal találkozhatunk, mint az Anima Sound System, Barabás Lőrinc, a Ladánybene 27, a Los Orangutanes, a Melody Maker, Sárik Péter, Zolbert, Éliás Gyula, Csemer Boggie, Sena, Ruby Harlem és Temesi Berci. 
Minden este egy-egy igazi meglepetéssel teszik fel a koronát a szervezők a különleges hangulatú rendezvényekre. Május 17-én, pénteken a Ladánybene27, a PASO, Boggie, a Sena Dagadub és a Los Orangutanes mellett a Matt Bianco áll reflektorfénybe. 
 
Egy ismeretlen ismerős
A Matt Bianco név ismerősnek tűnik a könnyűzenére rajongóinak. Nagyon sokan azt gondolják, hogy Matt Bianco egy tényleges élő ember, az az énekes, aki előszeretettel ad elő sajátosan jazzes hangzású, mégis latinos hangulatú dalokat. Rákeresve a világhálón valóban megtalálhatjuk egy rövid hajú úriember fényképét. Az énekes, Mark Reilly azonban csupán az együttes egyik tagja.
A Matt Bianco nevet 1983-ban választotta együttese számára az énekes Reilly, Danny White billentyűs, Kito Poncioni basszusgitáros és az énekes Basia Trzetrzelewska. Hamarosan megjelent az első nagylemezük, amelyik bár Angliában nem keltett túl nagy feltűnést, Ausztriában felkerült a sikerlisták első helyére, és a németeknél is nagyon szépen szerepelt.
Ezután viharos évek következtek. Szerelmi drámák és szólókarrierek tették döcögőssé a banda útját.
 
Változás és siker
Trzetrzelewska távozása után Jenni Evans és Mark Fisher csatlakozott az együtteshez. Mindenekelőtt Fisher színre lépése járt jelentős változással. Ez a tapasztalt billentyűs a legnagyobb zenészekkel játszott korábban, és gyakorlott turnézónak számított. A Matt Bianco egyre többször használt szintetizátorokat, és gyakran léptek fel stúdiózenészek közreműködésével. Bejárták Európát, és mind nagyobb helyszíneken szerepeltek. Harmadik albumukkal már arra készültek, hogy meghódítsák Amerikát is. Miközben ezzel próbálkoztak, a dalaik népszerűbbek lettek a táncos szórakozóhelyeken is. 1990-ben annyira befutott csapatnak számítottak, hogy kiadhatták legsikeresebb dalaik válogatásalbumát. 
Amerika után Japán, majd egész Ázsia következett. Világszerte rajongók fogadták a fellépéseiket, és Japánban a mai napig valóságos kultusz övezi őket.
A csapat 2003-ban született újjá. Izgalmas hangzással kísérleteztek, nagyobb hangsúlyt tettek a kortárs zenére és a jazzre. Ahogy korábban, most is mindenekelőtt Európában és Japánban tudták megmozgatni a rajongóik tömegeit. Az elmúlt néhány évben több új albumuk is megjelent. Feldolgozták saját, ma már klasszikusnak számító dalaikat, és a május 17-i hegyvidéki koncerten ezeket az izgalmas, latinos hangzású változatokat hallgathatjuk meg. 
 
Senki nem marad szomjas
A pünkösdi hétvégén izgalmas jazz-, punk- és soulelőadók várják a zenebarátokat, valamint negyven hazai borászat legjobb italai is. A MOM Kulturális központban és a Sirály sétányon jut hely az ételkülönlegességeknek, mivel a rendezvénysorozatra meghívták Budapest legjobb food truckjait is.
 
Napi bontásban a következő sztárvendégekkel találkozhatunk:
 
Május 17-én, pénteken fellép a Ladánybene27, a PASO, Boggie, a Sena Dagadub, a Los Orangutanes és persze a Matt Bianco.
 
Május 18-án, szombaton Electro Deluxe, Éliás, Takács Nikolas, Melody Maker, Temesi Berci és Barátai, Sax-O-Funk.
 
Május 19-én, vasárnap Izo Fitzroy, Anima Sound System, Belau, Zolbert.
 
Május 20-án, hétfőn Sharon Kovacs, Dés László, Barabás Lőrinc, Sárik Péter Trió, Stinky Bugs, Ruby Harlem.
 
Kellemes kikapcsolódást, izgalmas zenei élményeket és vidám borkóstolást kívánunk magazinunk minden olvasójának a MOM Kulturális Központban.
 

Ajánló
Ajánló
Egy életem – Grecsó Krisztián életrajzi standup-estje

Egy életem – Grecsó Krisztián életrajzi standup-estje

A MOM Kulturális Központban április 24-én este a hazai kulturális élet egyik izgalmas ala-kjával,...

Reggeli – hidegen, melegen

Reggeli – hidegen, melegen

Ha elkezdünk böngészni a világhálón, vagy elég, ha csak megkérdezzük az ismerőseinket, nagyon...

Pazar kilátás és gasztronómia

Pazar kilátás és gasztronómia

Már Budapesten is sok olyan helyen várnak minket vendéglátóhelyek, ahol nemcsak a gasztronómiai...