Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-09-22

Hegyvidéki Művészeti Napok – A kultúra felpezsdít

Hegyvidéki Művészeti Napok – A kultúra felpezsdít

A Hegyvidéken mindig izgalmas a kulturális élet! Október 3. és 6. között változatos programok közül csemegézhetünk, hiszen a Hegyvidéki Művészeti Napok rendezvényein a testünkre és a lelkünkre is gondoltak: lesz színházi előadás, kézműveskedés, séta, koncert és sokféle, ingyenesen kipróbálható mozgásóra is.


Október 3., 15.00 

Az idei Hegyvidéki Művészeti Napok október 3-án kezdődnek, ahol a Hegyvidéki Kulturális Szalonban 15 órakor kezdetét veszi a Hegyvidéki idősek alkotásaiból rendezett kiállítás az Idősek Világnapja alkalmából. A kiállítást Fonti Krisztina, a Hegyvidék alpolgármestere nyitja meg, a megnyitón közreműködik Vázsonyi János szaxofonos. 
A kiállítás megtekinthető a programok függvényében október 27-ig.
 
Október 4., 18.00 

Október 4-én egy színházi előadást nézhetünk meg. Az Apák napja című duodráma két gyerekkori barátnő találkozásáról szól, akik 25 éve nem látták egymást. Anett és Móni egy őszi napon véletlenül összefutnak a Marcipán cukrászdában. Vajon mennyit változtak, mit tudnak mondani egymásnak? Amíg az emlékek sorjáznak, ráismernek-e régi önmagukra? Vagy mintha el sem váltak volna, ott folytatják a beszélgetést, ahol negyed évszázada abbahagyták? Egyáltalán, elkezdenek-e beszélgetni, vagy zavart köszönés után ki-ki megy tovább a maga útján?!
 
Október 5., 14.30 

A Hegyvidéki Művészeti Napok programjából az alkotó tevékenység sem maradhat ki! Az idén Kovács Annamáriával kézműveskedhetünk, akitől a selyemvirág-készítés titkait leshetjük el. A szépséges virágkompozíciók harmóniát árasztanak, és miközben megtanuljuk, hogyan mutatnak a legjobban, kiélhetjük kreativitásunkat, elkészíthetjük saját selyemvirágcsokrunkat is.
 
Október 5., 15.30 

Az Alzheimer Café programjai nagyon fontosak, hiszen a mostani előadás témája is húsbavágó: hogyan őrizhetjük meg a szellemi frissességünket időskorban, és melyek a rizikófaktorok, amelyek akadályozhatják ezt? Az előadó dr. Szaszkó Anikó ideggyógyász szakorvos, főorvos, aki részletesen járja körül a témát, és segít abban, hogy sokáig aktív, szellemileg friss mindennapjaink legyenek.
 
Október 6., 10.30 

A Farkasréti temető Budapest és Magyarország egyik legjelentősebb sírkertje, amelyet 1894-ben nyitottak meg. Több nevezetes magyar személyiség nyugszik itt, mint a kolozsvári Házsongárdi temetőben és a budapesti Fiumei úti Sírkertben együttvéve.

A temetői sétát Földváry Gergely, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény vezetője kalauzolja, aki jó néhány érdekességet mesél el majd nekünk az itt nyugvó hírességekről, művészekről, tudósokról. 
 
Október 6., 16.00 

Izgalmasnak ígérkezik az a koncert is, amit a Müpában vettek fel, és amit Elzenélt tánc, eltáncolt zene címmel vetítenek le nekünk. Fassang László orgonakoncertje Kun Attila koreográfiájával lesz látható, amelyben Fassang László és a Közép-Európa Táncszínház művészei vesznek részt. 

A 40 perces műsor a következő: 
Fassang László: Invokáció
Alain: Három tánc – Gyász
Ligeti: Volumina
J. S. Bach: Erbarm dich mein, o Herre Gott, BWV 721
 
Október 3–6. 

Ahhoz, hogy szellemi frissességünket megőrizzük, szükséges, hogy a testünk egészséges maradjon, ehhez pedig a legjobb, ha idősebb korban sem hagyjuk abba a mozgást. A Hegyvidéki Művészeti Napok szervezői tudják, hogy a változatosság gyönyörködtet, így sokféle ingyenesen kipróbálható tornán vehetünk részt, melyek között azok is megtalálhatják a kedvükre való mozgásformát, akik a lassabb, ellazító gyakorlatokat szeretik, de azok sem maradnak sport nélkül, akik kedvelik a kihívásokat, és kicsit jobban megmozgatnák magukat.  
 
Hatha jóga: kedd 8.30
Székes jóga: kedd 10.00
Nia: szerda 10.15
Szenior örömtánc: szerda 11.00
Nyugdíjastorna: péntek: 9.00., 10.00
Zumba Gold: péntek 11.30

Ajánló
Ajánló
Egy életem – Grecsó Krisztián életrajzi standup-estje

Egy életem – Grecsó Krisztián életrajzi standup-estje

A MOM Kulturális Központban április 24-én este a hazai kulturális élet egyik izgalmas ala-kjával,...

Reggeli – hidegen, melegen

Reggeli – hidegen, melegen

Ha elkezdünk böngészni a világhálón, vagy elég, ha csak megkérdezzük az ismerőseinket, nagyon...

Pazar kilátás és gasztronómia

Pazar kilátás és gasztronómia

Már Budapesten is sok olyan helyen várnak minket vendéglátóhelyek, ahol nemcsak a gasztronómiai...