Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-05-31

Kezeljük a hajhullást mezoterápiával!

Kezeljük a hajhullást mezoterápiával!

Mindenkivel előfordulhat, hogy hullani kezd a haja, akár huzamosabb ideig is. A hajvesztés mindkét nemnél előfordulhat, és nagyon rossz irányban befolyásolja az életminőségünket.


Jó néhány dologgal lehetünk úgy az életben, hogy amíg birtokában vagyunk, természetesnek vesszük, a hiánya viszont nagyon fájdalmas. Így van ez a tincseinkkel is, hiszen a hajunk rendkívül fontos része megjelenésünknek, az elvesztése pedig komoly lelki válságot idézhet elő. 
 
A hajhullás okai

A hajhullásnak sokféle oka lehet. A férfiakat leggyakrabban érintő a hormonális eredetű hajvesztés ritkábban az androgén, vagyis férfi nemi hormonok túltermelődése, gyakrabban pedig a rájuk adott reakció miatt lehetséges. Egyre általánosabb jelenség a fiatalemberek kopaszodása is. Ezzel szemben a nőknél a hajveszteséget az ellentéte, az ösztrogénszint csökkenése okozza.

Ez többnyire a menopauza utáni állapotban, tehát egy későbbi életfázisban jelentkezik. A hormonális okokon kívül a helytelen táplálkozás, a vitaminok és ásványi anyagok hiánya vagy a rossz genetika is hozzájárul hajkoronánk ritkulásához. 
 
Pontosan mi a mezoterápia?

A mezoterápiás hajkezelés jelenleg a leghatékonyabb módszer a hatóanyagok fejbőrbe juttatására. Lényege, hogy közvetlenül az érintett területre juttatja a hatóanyagot, ezzel adva a hajhagymáknak táplálékot. Serkenti a keratin képződését és a hajszálakat létrehozó sejtek osztódását, fokozza a fejbőr anyagcseréjét, ami miatt a haj gyorsabban nő és dúsabb lesz.
 
A kezelés első lépése

Ha bejelentkezünk a HairHungary klinikára, az eljárást állapotfelméréssel kezdik. Fontos a jó diagnózis felállítása, ugyanis a mezoterápia különlegessége, hogy jól egyénre szabható. Ha megtudjuk, hogy milyen anyag hiánya okozza a hajhullást, akkor a befecskendezendő szérumot a megfelelő arányban állítják össze. Például, ha valakinél gyulladást állapítanak meg, organikus szilikonnal egészítik ki az oldatot. Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy a mezoterápiánál alkalmazott injekciók tartalmaznak-e mesterséges adalékokat. A válasz természetesen: nem. Kulcsfontosságú, hogy a fejbőrbe csakis vegytiszta anyagok kerüljenek, különben allergiás reakciót válthatnak ki. 
 
A kezelés folyamata

Az állapotfelmérés után meg is kezdődhet a kezelés. Átlagosan 30-60 perc egy alkalom, amit aztán hetente, ritkább esetben kéthetente kell megismételni, többhetes periódusban. Mivel a hajtüszők 2-3 mm mélyen vannak a fejbőrben, oda kell eljuttatni a serkentő szérumot az erre a célra létrehozott mikroinjekciókkal. Aggodalomra semmi ok, a tapasztalat szerint a beavatkozás nem jár fájdalommal, maximum némi kellemetlen érzés, esetleg bizsergés érezhető. 

Az oldat fő összetevői elsősorban az elasztin és a kollagén, ami a bőrkatalizáláshoz kell. A munka nagy részét a tesztoszteron-DHT átalakulásáért felelős hatóanyagok, a bőr további építőelemeiként szolgáló aminosavak és a keringést támogató hatóanyagok végzik el, utóbbiak stimulálják a bőrbe épült fehérjéket, serkentik a hajnövekedést és csökkentik a gyulladás mértékét. Egyéntől függően már a harmadik alkalom után látványos javulás érzékelhető, de esetenként előfordul, hogy 5-6 alkalom is szükséges havonta.
 
Kiegészítő eszköz, a dermaroller 

A dermaroller egy egyszerű, otthon is könnyen használható készülék, amelynek a markolatához egy hengert rögzítettek, amit néhány milliméter hosszú tűk ékesítenek. A dermahengert eredetileg a bőrhibák korrigálására hozták létre, de idővel rájöttek, hogy az örökletes hajhullás ellen is hatásos. A készüléket egyszerűen átgördítjük a hajhiányos területen, így a tűk a szövethez nyomódnak, át is lyukasztják azt. 

Felmerülhet a kérdés, hogy miért jó ez egyáltalán. A haj növekedése olyan génekre támaszkodik, amelyek elősegítik az új hajsejtek fejlődését. Ehhez szükség van a fejbőrt és a test többi részét takaró kis nyílásokra, hogy a hajhagymákon belül megindulhasson a növekedés. A szőrsejtek termeléséhez jó néhány vegyi anyag szükséges, amiben a szervezet regenerálóképessége nagy szerepet játszik.

A dermaroller pont ezt a képességet használja ki, hiszen amikor a tűket a bőr mentén gördítjük, kisebb felületi sebeket ejtünk a szövetben. Ezért a test beindítja a helyi immunfolyamatokat, hogy a sérült területeken új bőrt hozzon létre, felszabadítva ezáltal a növekedési hormont és más anyagokat. Mivel ezzel az eljárással újraindítható a haj növekedése a ritkuló területeken, így viszonylag rövid időn belül látványos eredmények szemtanúi lehetünk.

Ajánló
Ajánló
Egyszerű megoldás a visszértágulat kezelésére

Egyszerű megoldás a visszértágulat kezelésére

Akinek visszeres a lába és gyakran bedagad, feszít, fáj, az valószínűleg felületi vénás...

Mit sportoljunk, ha derékfájósak vagyunk?

Mit sportoljunk, ha derékfájósak vagyunk?

Bár sokat hallunk arról, hogy az aktív életmód kulcsfontosságú az általános egészségünk...

Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

A pajzsmirigybetegség egyik tipikus tünete, amikor akár tíz óra alvás után is fáradtnak,...