Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-02-11

Egyszerű édes finomság Valentin-napra

Egyszerű édes finomság Valentin-napra

Mi adhatna nagyobb örömöt a szerelmesek napján, mint egy mennyei édesség, amit saját kezűleg állítottunk össze a párunknak? Ez a desszert nem fog ki senkin, könnyen, egyszerűen elkészíthető. 

A hétköznapok rohanásában egy dologból mindig kevés van, ez pedig az idő. Valentin-napon nem kell feltétlenül vagyonokat költenünk drága ajándékokra, sokkal jobban kifejezhetjük az érzelmeinket egy szívhez szóló és általunk készített meglepetéssel. Ezt a receptet azoknak a romantikus lelkeknek találták ki, akik időszűkében szenvednek, mégis szeretnék egy igazi ízbombával elkápráztatni kedvesüket.
 
Egy korábbi cikkünkben részletesen írtunk a Valentin nap hagyományának kialakulásáról, és arról, hogy 17. század végén a jegyesek egyre gyakrabban tettek tanúbizonyságot érzelmeikről szerelmeslevélben. Majd szélesebb körben elterjedt, hogy a szerelmesek ajándékokkal kedveskednek egymásnak, ám amíg a középkorban egy szép költemény számított kedves gesztusnak, ma már mások a szokások.
 
Szeretettel tálalva

Mivel ebben az évben a szerelmesek napja egy csütörtökre esik, érdemes munkából hazafelé betérünk a hozzánk legközelebb eső Príma üzletbe, beszerezni a desszerthez valókat, majd otthon pár perc alatt kikavarni és az instrukciók alapján összeállítani ezt a finom krémet. És hol van az előírva, hogy a konyhában csak a nők sürgölődhetnek? Manapság a legjobb séfek a férfiak közül kerülnek ki! De még ha ügyetlenkedő kezdőnek éreznénk is magunkat, ezzel a néhány hozzávalót tartalmazó, nem bonyolult recepttel azonnal sikerélményhez juthatunk. Arról nem is beszélve, hogy párunk a kitűnő ízeken kívül a gesztust is értékelni fogja. A tálalásnál persze fokozhatjuk a hangulatot szívecskés kiegészítőkkel, mécsesekkel, gyertyákkal is. A finomság elfogyasztása garantálja az édes pillanatokat a szerelmesek napjának estéjén!
 
Louis (Lajos) krém

Hozzávalók:

4-5 db eredeti Manner nápolyi, 125 gramm túró, 2-3 evőkanál sárgabaracklekvár (ízlés szerint), áfonya, ribizli
 
Elkészítés:
1. Keverje össze a túrót és a sárgabaracklekvárt, majd kanalazza desszertes pohárba.
2. Vágja félbe az eredeti nápolyi szeleteket, majd helyezze a ribizlivel és az áfonyával együtt a sárgabarackos túróra. 
3. Ismételje meg a folyamatot. 
 
Tipp: Érdemes csak közvetlenül a tálalás előtt elhelyezni a nápolyiszeleteket a krémben, így megmarad a Manner egyedülálló ropogóssága. Zöldcitrom reszelt héjával és mentaággal dekorálhatjuk az édességet.

Ajánló
Ajánló
Álmaink netovábbja: desszertek, amelyek nem hizlalnak

Álmaink netovábbja: desszertek, amelyek nem hizlalnak

Édességre fáj a foga, de nem szeretne hízni a téli hónapok alatt? Ezekkel a nyers...

Ezt igyuk az erős immunrendszerért!

Ezt igyuk az erős immunrendszerért!

Mi is tehetünk saját immunrendszerünk megerősítése érdekében, mielőtt beköszöntenek a...

Terítéken az édesburgonya

Terítéken az édesburgonya

Manapság igen divatos zöldség az édesburgonya, amely kiváló hatással van egészségünkre....