Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-02-11

Egyszerű édes finomság Valentin-napra

Egyszerű édes finomság Valentin-napra

Mi adhatna nagyobb örömöt a szerelmesek napján, mint egy mennyei édesség, amit saját kezűleg állítottunk össze a párunknak? Ez a desszert nem fog ki senkin, könnyen, egyszerűen elkészíthető. 

A hétköznapok rohanásában egy dologból mindig kevés van, ez pedig az idő. Valentin-napon nem kell feltétlenül vagyonokat költenünk drága ajándékokra, sokkal jobban kifejezhetjük az érzelmeinket egy szívhez szóló és általunk készített meglepetéssel. Ezt a receptet azoknak a romantikus lelkeknek találták ki, akik időszűkében szenvednek, mégis szeretnék egy igazi ízbombával elkápráztatni kedvesüket.
 
Egy korábbi cikkünkben részletesen írtunk a Valentin nap hagyományának kialakulásáról, és arról, hogy 17. század végén a jegyesek egyre gyakrabban tettek tanúbizonyságot érzelmeikről szerelmeslevélben. Majd szélesebb körben elterjedt, hogy a szerelmesek ajándékokkal kedveskednek egymásnak, ám amíg a középkorban egy szép költemény számított kedves gesztusnak, ma már mások a szokások.
 
Szeretettel tálalva

Mivel ebben az évben a szerelmesek napja egy csütörtökre esik, érdemes munkából hazafelé betérünk a hozzánk legközelebb eső Príma üzletbe, beszerezni a desszerthez valókat, majd otthon pár perc alatt kikavarni és az instrukciók alapján összeállítani ezt a finom krémet. És hol van az előírva, hogy a konyhában csak a nők sürgölődhetnek? Manapság a legjobb séfek a férfiak közül kerülnek ki! De még ha ügyetlenkedő kezdőnek éreznénk is magunkat, ezzel a néhány hozzávalót tartalmazó, nem bonyolult recepttel azonnal sikerélményhez juthatunk. Arról nem is beszélve, hogy párunk a kitűnő ízeken kívül a gesztust is értékelni fogja. A tálalásnál persze fokozhatjuk a hangulatot szívecskés kiegészítőkkel, mécsesekkel, gyertyákkal is. A finomság elfogyasztása garantálja az édes pillanatokat a szerelmesek napjának estéjén!
 
Louis (Lajos) krém

Hozzávalók:

4-5 db eredeti Manner nápolyi, 125 gramm túró, 2-3 evőkanál sárgabaracklekvár (ízlés szerint), áfonya, ribizli
 
Elkészítés:
1. Keverje össze a túrót és a sárgabaracklekvárt, majd kanalazza desszertes pohárba.
2. Vágja félbe az eredeti nápolyi szeleteket, majd helyezze a ribizlivel és az áfonyával együtt a sárgabarackos túróra. 
3. Ismételje meg a folyamatot. 
 
Tipp: Érdemes csak közvetlenül a tálalás előtt elhelyezni a nápolyiszeleteket a krémben, így megmarad a Manner egyedülálló ropogóssága. Zöldcitrom reszelt héjával és mentaággal dekorálhatjuk az édességet.

Ajánló
Ajánló
Réteges finomság, avagy mitől rétes a rétes?

Réteges finomság, avagy mitől rétes a rétes?

Talán nem is akad olyan kiránduló, aki a Normafáról nyíló gyönyörű kilátást csodálva...

Együnk gyümölcsöt tiszta forrásból!

Együnk gyümölcsöt tiszta forrásból!

A forróságban jólesik friss gyümölcsöket kóstolni, hiszen ízük élvezete és hűsítő...

Diétázzunk okosan!

Diétázzunk okosan!

Bár sokan csak későn, nyár elején kapnak észbe, ha bikinialakra vágynak, mindannyian...