Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-05-07

Bonbon a méhektől

Bonbon a méhektől

A virágpor egy szuperélelmiszer, aminek sajátos, finom íze van, és amelyet már bonbon formájában is megkóstolhatunk, a Nekedterem jóvoltából.

Képzeljünk el egy olyan édességet, amire nem hatnak a földi szabályok. Ami makacsul ellentmond annak a ténynek, hogy az édesség, finomság csak egészségtelen lehet. A BeeBontól nem leszünk egy grammal sem nehezebbek, sőt egészségesebbé válunk tőle! A titok az édesség fő alapanyagában, a virágporban rejtőzik.
 
Ezért együnk virágport!

A nyers virágpor finom, rendkívül tápláló élelmiszer, amely képes szinte minden szükséges tápanyagot megadni szervezetünk számára.

1. Immunerősítő hatású, fogyasztása által a szervezetünk a betegségekkel szemben ellenállóvá válik, így segít az egészségünk megőrzésében. Véd a járványok, fertőzések ellen, a legyengült szervezetet megerősíti.

2. Természetes méregtelenítő.

3. Magas az antioxidáns-tartalma, ami csökkenti a szabadgyökök elszaporodását, ezáltal a káros sejtburjánzást.

4. Szuperélelmiszer, kimagasló tápanyagtartalommal.

5. Magas vitamintartalmának köszönhetően természetes forrásból tölti fel a testünket.

6. Bőségesen ellátja a szervezetet ásványi anyagokkal és nyomelemekkel.

7. Természetes proteinforrás, hiszen a virágpor 30 százalék fehérjét és a legfontosabb 20-féle aminosavat tartalmazza. A kalcium felszívódását is elősegíti, ezáltal kiváló a csontritkulás megakadályozásában.

8. Szabályozza az anyagcserét, segíti az emésztőcsatorna működését, támogatja a diétát, fogyókúrát.

9. Általános serkentőszer, kiváló alternatíva kávé vagy energiaital helyett.

10. Fokozza a nemi aktivitást mindkét nemnél.

11. Segít a prosztataproblémákon, csökkenti az időskori prosztataduzzanatot.

12. A bőr és a haj szépítője, csökkenti a ráncosodást és a hajhullást. 

13. Csökkenti, illetve egyensúlyba hozza a koleszterinszintet.

Hogyan kezdődött?

Juhász Gábor, a Beebon megálmodója gyermekként, méhészkedéssel foglalkozó nagyszülei mellett csodálkozott rá először a méhek táncára, a környezetükkel kapcsolatos együttműködésükre. 

„Az előző évszázadban sokkal nehezebb volt tudatos életet élni, mint a mai, az internetnek köszönhetően minden tudással felvértezett világban. A nagyszüleim mégis nagyon egészségesek, lendületesek és erőteljesek voltak. A sok mozgás mellett az egészséges táplálkozásnak volt köszönhető a jó és kiegyensúlyozott állapotuk fenntartása. A titok nem volt nagy: minél több organikus eredetű étel, amelyet nem holmi gyártósorok és gépek, hanem maga a természet nyújtott számukra.
 
Eddigi életem során folyamatosan kutattam az egészséges táplálkozáshoz szükséges alapanyagokat. Több cégnél is megfordultam, ahol egészséges termékeket forgalmaztak, így volt szerencsém rengeteg édességet kipróbálni. Eközben pedig egyre inkább erősödött bennem a vágy, hogy valami egyedit szeretnék létrehozni.

A virágporral, nagyszüleimnek hála, már gyermekként is találkoztam, de csak felnőttként kezdtem el tudatosan kutatni a jótékony hatásait. Feltűnt, hogy Magyarországon alig néhányan foglalkoznak a virágpor felhasználásával. Két éve dolgozom a BeeBon projekten, és nagy örömmel tölt el, hogy egyre népszerűbb lett. A jövőben pedig a termékcsalád újabb tagokkal egészül ki.”

Gyógyító finomság

A Beebon bonbonok virágporát nem mezőgazdasági kultúrából gyűjtik a méhek, hanem vegyszermentes környezetből, ezért Erdély virágzó mezőiről szerzik be a közel biominőségű virágport.

A Beebon megalkotásánál fontos volt, hogy legyen végre egy egészséges desszert, ami kielégíti a reformtáplálkozók és a vegetáriánusok igényét, mert nekik is jár egy kis nasi. Így jött létre a virágporos, aszalt gyümölcsös csemege, amely hozzáadott cukrot, ízfokozót, színezéket nem t
tartalmaz, glutén- és laktózmentes. 

Sikerült a virágport egyéb egészséges finomságokkal házasítani, például aszalt datolyával, mazsolával, kandírozott narancshéjjal. Ezekkel a pluszadalékokkal egy kivételes ízvilágra is rátaláltak az alkotók.

Ajánló
Ajánló
Gondoljuk újra kedvenc gabonáinkat!

Gondoljuk újra kedvenc gabonáinkat!

Bár a táplálkozásunk alapját képezik a gabonafélék, nem kell mindig a hagyományos,...

Gluténmentes kedvencek dióval vagy mandulával

Gluténmentes kedvencek dióval vagy mandulával

Ha azt hisszük, hogy a gluténmentes torták a modern világ szüleményei, és a klasszikusok...

Mit együnk és igyunk, ha megfáztunk?

Mit együnk és igyunk, ha megfáztunk?

Amikor a nyálkás, hideg, téli időben megfázunk, jól jönnek az olyan ételek és italok,...