Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-12-03

Életre szóló feladat – anyatigrisek között élünk

Életre szóló feladat – anyatigrisek között élünk

Anyának lenni nem könnyű dolog, még a mai, modern világban sem. A gyermeket vállaló nő élete gyökeresen megváltozik, új oldalról ismerheti meg önmagát, akárcsak a hozzá legközelebb álló embereket is. Vajon kire számíthat egy várandós kismama, kitől kaphat megbízható tanácsokat? Természetesen a legjobb barátnőitől! Feltéve persze, hogy hajlandó lesz elhinni mindazt, amit a csajok mesélnek neki. Az első gyerek érkezését kísérő nagy kérdésekről szól egy amerikai szuperprodukció magyar változata, az  Anyatigrisek.


Az USA-ban kereken tíz évvel ezelőtt óriási feltűnést keltett egy fiatal dalszerzőnő, Sue Fabisch vadonatúj musicalje, aminek a tengerentúlon egyszerűen csak az volt a címe, hogy Anyaság. Az itthon a jóval ütősebb Anyatigrisek címen nagy sikert arató darab nem éppen olyan témákat dolgozott fel, mint a korábbi megszokott, zenés-táncos produkciók. A színpadon rengeteg humorral ugyan, de képmutatás nélkül azt mutatták meg, hogy egészen pontosan mivel is jár a gyerekvállalás, hogyan változik meg az életünk akkor, ha szülők leszünk. 
 
Világsiker lett

A darab annyira tetszett az amerikai nézőknek, hogy immár egy évtizede folyamatosan a színpadon tartják. Ráadásul nemcsak az USA-t hódította meg, de lenyűgözte a színházba járókat Japánban, Ausztráliában és persze Európában is. Idén végre elérkezett Magyarországra, és valljuk be őszintén, hogy nagyon is jóleső dolog, hogy egy amerikai szuperprodukció magyar változata éppen kismamákat, a dolgozó nőket, az anyukákat és persze a háztartás meg a család minden nyűgjével küszködő háziasszonyokat szólítja meg.

A fergeteges stílusú előadás egy nagyon kellemes, felszabadító estét ígér. A darabot író Sue Fabisch jól ismeri, hogy milyen megpróbáltatások várnak egy anyukára, egy feleségre. Három gyermeket nevelt fel, és néha úgy érzi, időnként még a férjét is a kicsik közé kell sorolnia.

Nem csupán a magánéletben állta meg remekül a helyét, de a darabjával nagyon szép sikereket ért el, dalaival pedig felkerült az amerikai sikerlisták élére. Egyik CD-jéből szerte a világon hárommillió darabot adtak el. 

A zenét a nemzetközileg elismert énekes-dalszerző, Johnny Rogers írta, aki a fiatal kora ellenére már az amerikai zene nagykövete, a Broadway egyik díjakkal elhalmozott „veteránja”. Gyorsan híressé vált markáns, semmi mással össze nem téveszthető stílusa miatt. Zenei pályafutása egészen különleges módon kezdődött. A nagymamája már négyéves korában dalokat zongorázott a kis Johnnynak, akit hamarosan balettezni is beírattak. Megszerette a jazzt, és végül visszatalált a nagy gyermekkori szenvedélyéhez, a zongorához. Az Anyatigrisek zenéje pedig szép példa arra, hogy egy tehetséges muzsikus még a legkomolyabb témáknak is magával ragadó, ugyanakkor könnyed zenei aláfestést tud adni.
 
Magukkal ragadó érzelmek

A darab hazai bemutatóin olyan tehetséges hazai művészekkel találkozhatunk, mint Danics Dóra, Jónás Andi, Király Linda, Veres Mónika, azaz Nika és Barbinek Paula.

Ők játsszák el a közvetlenül a szülés előtt álló kismamának tartott, babaváró buli résztvevőit. Amy meglehetősen naiv teremtés, és nem sokat tud a leendő anyukákra váró feladatokról. Úgy gondolja, számíthat a barátai segítségére, akik minden lényeges dolgot elmondanak neki.

Így érkezik meg a bulira Tina, az elvált anyuka, aki sajnos szeretne mindenkinek és minden elvárásnak megfelelni. Meglehetősen sajátos szemmel nézi a világot, és így egészen különös tanácsokat ad Amynek.

Barátnőjük, Barbara viszont mindenben különbözik tőle. Ez az érzelmileg túlfűtött háziasszony a családjának, és az otthona fenntartásának szentelte az életét.

Harmadik társuk, Brooke látszólag ragyogó pályát futott be. Ügyvédnőként lehetne sikeres és boldog is, csakhogy az elmúlt évek során a munkája megszállottja lett, nincs élete, egyre csak hajt, ám ennek dacára is egyfolytában stresszel.

A nézőkre magával ragadó, érzelmi hullámvasút vár. 
 
Hazai sztárok a színpadon

A darabot itthon a Liliom Produkció állítja színpadra. Rendezője, Tallós Rita már több munkájával aratott hatalmas sikert, a Menopauza előadásaira alig lehet jegyet szerezni.

A hazai közönség jól ismeri a fellépő sztárok nevét is. Király Linda nem csupán énekesnőként, de dalok szerzőjeként is szép sikereket ért el. Veres Mónikának, vagyis Nikának tizennégy éves korában jelent meg az első albuma. Ott láthattuk a leghíresebb hazai tehetségkutató műsorokban is. Jónás Andi a roma könnyűzene egyik igazi úttörője. A közönség a Romantic együttes énekesnőjeként találkozhatott először vele. Énekelt Cserháti Zsuzsa, Szikora Róbert, de a NOX együttes mellett is.

Danics Dóra azzal keltett óriási feltűnést, hogy ő volt az első nő, aki meg tudta nyerni az X-Faktort. Színésznőként és énekesnőként is találkozhattunk már vele.
 
Nőkről, de nem csak nőknek

A Liliom Produkció a hazai színházi élet üde színfoltja. Barbinek Paula, Révész Viktória, Sajgál Erika és Tallós Rita nagy fába vágta a fejszéjét, amikor úgy döntöttek, hogy valóra váltják a közös álmukat.

Egy olyan színházat akartak létrehozni, ahol nők mesélnek nőkről, de nem csupán a nőknek!

Azóta is elszántan azért fáradoznak, hogy minőségi színházi produkciókkal álljanak a nézők elé, és legfontosabb célkitűzésük, hogy a legkülönbözőbb szempontból nézve mutassák be a női lélek számtalan titkát és lenyűgöző rejtélyeit.

A zenés komédiát ugyanúgy ajánlhatjuk fekete öves anyukáknak, mint az első kisbabájuk érkezését váró anyukáknak, hiszen a mindenkinek jólesik egy kis kikapcsolódás és felhőtlen szórakozás. Pontosan ilyesmivel várják Sue Fabisch koncertmusicaljében, mindazokat, akik a december 16-i elmaradó előadás helyett, a későbbiekben nyilvánosságra hozott új időpontban eljönnek a MOM Kulturális Központba.
 
Ha viszont már most szeretnétek megnézni az előadást, akkora a rendhagyó online premiernek köszönhetően, megtehetitek azt otthonotok kényelméből is.

Jegyvásárlás:
https://eszinhaz.hu/eloadasok/elo/anyatigrisek-202012191900

Ajánló
Ajánló
Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

A február az óvodai, iskolai farsangok ideje. Ami a gyerekek számára színtiszta öröm, nekünk,...

A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...