Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-05-10

Szabaduljunk ki az unalomból!

Szabaduljunk ki az unalomból!

Az elmúlt időszak nehézségei után mindannyian kiéheztünk a szórakozásra, és arra, hogy kitörjünk a monoton hétköznapok fogságából. Ehhez pedig mi más lenne jobb kikapcsolódási forma, mint kipróbálni egy szabadulószobát? 


A szabadulós játékok alapja többnyire ugyanaz: van egy érdekes, izgalmas alaptörténet, amely általában valamilyen katasztrófa, üldözés, nyomozás vagy misztikus sztori köré épül, és a játékosoknak meg kell találniuk a helyes utat a feladványokon keresztül, hogy a problémát elhárítsák. A rejtvényeket 45-60 perc alatt kell megoldani, jellemzően 2-6 fős csoportokban.

Előfordulhat ennél hosszabb játékidő is, és nem árt előre tudni, hogy a játék során folyamatosan számolni, gondolkozni kell, valamint a csapattagok közti kommunikáció is óriási jelentőséggel bír. Sokan ahhoz hasonlítják az élményt, mintha egy kis időre a kedvenc filmjük főszereplőivé válnának.
 
Színtiszta boldogság
 
A szabadulós játékok amellett, hogy szórakoztatóak, megalapozott tudományos hátterük is van: a játék során lezajló folyamatok a flow-élményen alapulnak. Ez az elmélet egy jeles magyar pszichológus, Csíkszentmihályi Mihály nevéhez köthető. E szerint az ember akkor nyújtja a legjobb teljesítményt, ha a feladataira koncentrálva megszűnik számára a külvilág, teljesen átadja magát az adott helyzetnek. A szabadulószobákban pedig pont ez történik, hiszen semmilyen zavaró tényező nem jelentkezik, csak a cél lebeg előttünk. Ebben a szituációban nem kell erőlködnünk, boldogságérzet tölt el minket. A kijutós játékok még többet adnak, hiszen lehetőségünk van ezt az elsöprő élményt közösségben megtapasztalni. 
 
A Scavenger Escape-ben ötvözték a hagyományos kincskeresés izgalmait egy ultramodern, második generációs szabadulós játékkal. A csapatoknak egy órájuk van a különböző témájú és nehézségű küldetéseket teljesíteni és kijutni a szobákból.
 
Ha rendelkezel Hegyvidék Kártyával, és foglaláskor megadod a HEGYLAKO20 kuponkódot, 20% kedvezménnyel játszhatsz Budapest legmenőbb szabadulószobáinak egyikében, vagy a városi kincsvadászatot is kipróbálhatod. De lássuk, milyen izgalmakban is lesz részed?

Könnyű kezdet: Egyiptomi kaland
 
Ebben a szobában a játékosok a második világháború előtti Egyiptomba érkeznek meg. A Brit Hadsereg tisztjeként az a feladatuk, hogy megakadályozzák az ellenség titkos levelezését. Társaikkal információt kapnak egy dobozról, amelyben titkos üzenetek vannak elrejtve a Hán el-Halili bazárban. A dobozt minden este 60 percre őrizetlenül hagyják a kémek. A túléléshez el kell keveredni turistaként a bazár forgatagában, megtalálni a dobozt és kijutni a rejtekhelyről.
 
Nehéz feladat: Rejtélyes rendelő
 
Egy őrült professzor gonosz tervvel készül a laborjában: halálos vírust készít az emberiség ellen. A játékosok a kiválasztott elit csapat, amelynek a feladata megakadályozni őt a terve végrehajtásában. Ugyan sikerült bejutniuk a laborba, de csak 60 perc áll a rendelkezésükre, mielőtt a professzor rajtakapná őket. Minél gyorsabban kell tehát a lombikok és dokumentumok között megtalálniuk az antiszérumot és kijutniuk a laborból. 
 
Lehet fokozni: Városi kincsvadászat
 
A Városi kincsvadászat egy egyedülálló, izgalmas kalandjáték, amit a jelentkezők csapatban játszhatnak a barátaikkal, családtagjaikkal vagy éppen a munkatársaikkal.
 
A játék célja, hogy nyomokat követve rejtvényeket, logikai feladatokat oldjanak meg Budapesten barangolva, felhasználva a kezdőcsomag eszközeit, amelyek között napló, térkép, UV lámpa és távcső is található. A Városi Kincsvadászat egy kémjátszmába kalauzolja résztvevőit, amelyben egy ügynök utasításait egy hátrahagyott levél tartalmazza, ami segíteni fog nekik abban, hogy a titkos sötét szervezet terve meghiúsulhasson.
 
A játék az Asbóth utca 15. szám alól, a Scavenger Escape Budapest központjából indul. A játékidő 2-3 óra, és akkor ér véget, amikor a küldetést teljesítik és visszatérnek az Asbóth utcai főhadiszállásra. Ez a játék izgalmas városnéző programként is funkcionál, de azoknak is tud újat mutatni, akik már ismerik Budapestet, hiszen garantáltan más oldaláról fedezhetik fel a várost!

Ajánló
Ajánló
Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

A február az óvodai, iskolai farsangok ideje. Ami a gyerekek számára színtiszta öröm, nekünk,...

A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...