Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-03-17

Új technológia, régi értékek – izgalmas olvasnivalók e-könyvben

Új technológia, régi értékek – izgalmas olvasnivalók e-könyvben

Bár az elmúlt évtizedek során több alkalommal temették a Gutenberg-galaxist, a könyvek a mai napig léteznek, és az olvasás ugyanolyan népszerű, mint korábban. A technika fejlődése ráadásul azzal járt, hogy ma már egészen újszerű módon is elolvashatjuk kedvenc könyveinket.


Az e-könyveknek évtizedeken át nem jósoltak nagy jövőt. A szép kivitelű kötetek szerelmesei sokáig idegenkedtek attól, hogy egy elektronikus készüléken olvassák az újdonságokat vagy a szívükhöz nőtt régi történeteket. Akadtak, akik azért utasították el az e-könyvet, mint formátumot, mert ragaszkodtak a papíralapú könyvek érintéséhez, súlyához, illatához és semmivel össze nem keverhető meghitt hangulatához.

Csakhogy minden könyvbarát életében eljöhet az a nap, amikor otthon betelik a könyvespolca, amikor fejmagasságban már nem csak egy, nem is két, hanem három sorban húzódnak a könyvek. Ha valaki nem készített katalógust magának, egy bizonyos mennyiség felett már nem nagyon fog visszaemlékezni arra, melyik kedvence hol található.

Az sem megoldás, hogy a régi könyveinket papírdobozba zárjuk és feltesszük a padlásra. Az ilyeneket ugyanis egész biztos nem fogjuk újra elővenni, és talán csak a gyerekeink néznek majd egyszer bele a dobozba. Ezen a ponton jelenthet nagy segítséget az e-könyv. Csupán azt kell elfogadnunk, hogy az új formátum nem felváltani, helyettesíteni akarja a tradicionális könyveket, hanem kiegészíti a kínálatot, és új lehetőségek kapuját tárja fel a könyvbarátok előtt.
 
Új formátum több előnnyel

E-könyveket olvashatunk e-book-olvasókon, illetve a napjainkban már minden háztartásban megtalálható okos eszközökön. Az e-könyvek nagy előnye, hogy nagyon kis helyen elférnek. Egy készüléken több száz, adott esetben több ezer kötetből álló gyűjteményt is tárolhatunk. Percek alatt meg lehet tanulni a használatukat, egyszerű a lapozásuk, és olyan csemegéket kínálnak, amelyek fejlődést jelentenek a papíralapú könyvekhez képest.

Ilyen például a keresés, amikor egy kulcsszó beírásával arra a részre ugorhatunk, amit újra el akarunk olvasni. A legizgalmasabb szövegrészeket kijelölhetjük és ki is másolhatjuk. Léteznek olyan készülékek is, amelyek fel is olvassák a könyvek szövegét. További előnyt jelent, hogy beállíthatjuk a betűk méretét, így a szemünk sem fárad el olyan könnyen.

Ráadásul manapság már, ha felmegyünk az internetre, a nagyobb könyves cégek oldalain több száz magyarnyelvű e-könyv vár ránk. Az előző két évben külön előnyt jelentett, hogy ezek megvásárlásához nem kellett kimennünk az utcára, hanem saját otthonunkból néhány kattintással kényelmesen és biztonságosan megválogattuk őket. Most két izgalmas és érdekes e-könyvet ajánlunk.
 
Egy fontos mérföldkő

A Líra könyvesbolt több száz e-könyvet felvonultató honlapján bukkantunk Clerget-Tasi Barbara művére. A Segítség, 40 múltam és egyedül vagyok! címe pontosan megmutatja, miről szól ez a hasznos olvasmány. Clerget-Tasi Barbara nem ismeretlen az újságolvasók és azok előtt, akiket érdekelnek a családdal, a gyermekneveléssel és a felnőtt lét nagy kérdéseivel kapcsolatos témák. A negyvenedik születésnap fontos állomás minden ember, főleg a nők életében.

Olyankor elgondolkozunk, megnézzük, honnan hová jutottunk, és eltöprengünk azon, mi vár ezek után ránk. Ez az összeállítás nyolc személyes történeten keresztül próbál megoldást mutatni a negyvenéveseket nyomasztó problémákra. Azokhoz szól, akik a korábbi szakításaik, csalódásaik vagy éppen a válás után újra az igazi párt keresik maguknak, szeretnének újra szenvedélyeket érezni, együtt élni valakivel és családot tervezni. Arra biztat minket, hogy ne a múlton merengjünk, hanem változtassuk meg a sorsunk. Az olvasót jó néhány gyakorlati tanács is várja, amelyek révén túlléphet a csalódásokon, és megtalálhatja azt az igazi társat, akire oly nagyon vágyik.
 
Küzdelem a kiégés ellen

Füredi Júlia gyermekként a delfinekkel akart foglalkozni, ám később a vállalati kultúra, a pszichológiai biztonság, a tabutémák és a női vezetőket érdeklő szakmai, magánéleti kérdések szakértője lett. Legújabb, e-könyv formátumban is kapható műve azoknak szól, akik úgy érzik, válságban vannak, nincs energiájuk és kedvük semmihez. Az ELÉG! – kiégtem. Most hogyan tovább? hasznos tanácsokat ad abban a helyzetben, amikor valaki egyfolytában fáradt, mégsem tud elaludni, és ha becsukja a szemét, úgy érzi, mindjárt felrobban, és a fejében összevissza száguldoznak a gondolatok.

A szakember jól ismeri a kiégés tipikus tüneteit. Tisztában van azzal is, hogy mindenkinek más módszerrel kell kilépnie e veszélyes csapdából. Olyan módszereket és lehetőségeket állított össze, amelyek révén az olvasó mindent megtudhat, amit érdemes elsajátítania a saját maga és a környezetében élők kiégésével kapcsolatban.

A szerző a saját élettapasztalatait is felhasználja. Egy bankban dolgozott magas beosztásban, amikor teljesen kiégett, ezért úgy döntött, hogy otthagyja a munkahelyét, és új utakon indul el. Ennek az eredményeit foglalta össze tanácsadó könyvében, hogy másokon is segíthessen.

Ajánló
Ajánló
Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

A február az óvodai, iskolai farsangok ideje. Ami a gyerekek számára színtiszta öröm, nekünk,...

A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...