Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-03-29

Áprilisi koncertek a MOM Kulturális Központban

Áprilisi koncertek a MOM Kulturális Központban

Tavasszal végre élettel teltek meg a fővárosi koncerttermek, rendezvényhelyszínek. A Csörsz utcában újjáéledt a zenei világ. Olyan sztárok lépnek fel a MOM Kulturális Központban, mint Vörös István, Santa Diver, a Kollár-Klemencz kamarazenekar, az Öreg Banda, a Sváb Party Zenekar, Kardos Norbert és a barátai, a Group ’N’ Swing zenekar, az iLand és az örökifjú Gerendás Péter. Bármilyen műfajért is rajongjon egy zenebarát, meg fogja találni az ízlésének legjobban megfelelő programokat.


Ez az április sokszínű és magával ragadó lesz a XII. kerület kulturális intézményeiben. A fellépések sorozatát Vörös István énekes, gitáros, dalszerző nyitja meg. Április 2-án, szombaton ismét felcsendülnek majdnem fél évszázados zenei pályafutásának legismertebb dalai, például a Tele van a város szerelemmel, az Én az időt nem sajnálom, a Minden viharon át vagy a Hallgass, ha jót akarsz.

A rendezvényen közreműködőként fellép Szekeres András és az Á La Quartet vonósnégyes is. Meghallgathatjuk a Mindenkinek jó lesz! nagylemez új dalait, ráadásul a fellépést követően Vörös Istvánék örömmel dedikálják a lemezeiket.

Ugyanezen a napon Kézdy Luca hegedűművész és a Santa Diver formáció is színpadra áll. Az Artisjus-díjjal kitüntetett Luca nevét 2006-ban ismerhettük meg, amikor közönségdíjat nyert a Magyar Rádió jazzhegedűversenyén. Még ugyanabban az évben megalapította trióját, a Santa Divert. Szesztay Dávid és Szegő Dávid társaságában nagy sikerrel szerepelt a legnevesebb hazai és külföldi koncerttermekben. Luca túl azon, hogy klasszikus zenei tanulmányokat folytatott, filozófiát és esztétikát tanult az ELTE-n. Hangszeres tudása miatt többször is megválasztották az év hegedűsének. A Santa Divernek eddig négy lemeze jelent meg.
 
Zenei világok találkozása

Április 4-én egyszerre három csapat is színpadra áll a színházteremben. Személyes hangvételű, érzelmekkel teli dalok hangzanak fel a Kollár-Klemencz kamarazenekar és az Öreg Banda találkozásakor. Miközben megidézik az ősök zenei világát, és felhangzik a „zene az erdőből”, a jelen is találkozhat a múlttal, hiszen az Öreg Banda szívhez szóló balladáit az utódzenekarával, az hazai német nemzetiségi zene hagyományait ápoló újhartyáni Sváb Party Zenekarral közösen adja elő. Kollár-Klemencz László neve azoknak is ismerős lehet, akik szeretik az alternatív zenét játszó Kistehén Tánczenekar muzsikáját, hiszen jó néhány dalukat ő írta.

Április 8-án Kardos Norbert zongoraművész és zeneszerző, a hazai kortárs könnyűzene képviselője várja a közönséget a barátaival. Igazi érdekesség, hogy először itt nálunk, a Hegyvidéken adja elő nagykoncerten első stúdióalbumának tíz szívhez szóló dalát. Mindegyik számot más-más előadóművésszel vett fel, akik most egy koncert erejéig elkísérik a MOM Kulturális Központba. Kardos Norbert mellett ezen az estén fellép Caramel, Charlie, Danyi Diána, Kökény Attila, László Attila, Nyári Aliz, Szőke Nikoletta, Takács Nikolas, ifj. Sárközy Lajos, Tátrai Tibor és Veres Mónika.
 
Szerelem és progresszió

Április 10-én Száz Év Szerelem vár ránk a Fonogram díjas Group ’N’ Swing Zenekar előadásának köszönhetően. Megelevenednek a legismertebb hazai táncdalok, a kétfelvonásos musicalben fülbemászó dallamok várnak a keringő, a tangó, a szving, a rock and roll, a pop, a rock, a diszkó és a funky kedvelőire. Miközben megidézik Budapest elmúlt száz évét, elhangzanak az egymást követő korszakok legnépszerűbb szerelmes slágerei. A produkciót Kovács Gábor Dénes írta és rendezte, a zenei vezető Romhányi Áron.

Másnap este a hazai progresszív zene ikonikus képviselői, a Korál, a Karthágó, a Skorpió, az Ákos Project és a Tátrai Band koncertjeiről is ismert művészek csapata, az iLand várja több zenei stílus különleges keverékével a zenebarátokat.

Elhangzanak népszerű slágereik, a Szerelem sivataga, a David Bowie szeme és az Elrejtettél a szívedben, valamint Pálvölgyi Géza, Dorozsmai Péter, Takáts Tamás, Madarász Gábor és Kontor Tamás új nagylemezének dalai.
 
Negyven év megünneplése

Április 13-án a Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész és szövegíró Gerendás Péterrel együtt ünnepelhetjük meg negyvenéves pályafutásának újabb csúcspontját. Tizennyolcadik nagylemeze a Holdvilág címet kapta, amelynek a stílusa némiképp eltérő a korábbi latinos, rockos dalaitól. Olyan különleges hangulatú számokkal várja régi rajongóit és új barátait, amelyekben megemlékezik az elmúlt két esztendő nehézségeiről, az emberek szívében élő reményről és arról, hogyan sikerült talpon maradnunk.

Igazi különlegesség, hogy Pétert a színpadra immár felnőtt, érett muzsikusként zenélő gyermekei, Dani, Hanna és Ruben kíséri. Az est vendége egy régi jó barát, Charlie lesz. A koncert kiváló alkalmat jelent a több mint negyvenéves pályafutás tizennyolc nagylemezének áttekintésére. Meghallgathatunk jó pár romantikus Gerendás-slágert, és láthatjuk, milyen az, amikor egy művészdinasztia több nemzedéke halad kézen fogva a közös sikerek felé.

Ajánló
Ajánló
Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

A február az óvodai, iskolai farsangok ideje. Ami a gyerekek számára színtiszta öröm, nekünk,...

A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...