Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-03-31

Jazz-, tangó- és soulkoncertek a MOM Kulturális Központban

Jazz-, tangó- és soulkoncertek a MOM Kulturális Központban

Áprilisban fellép kerületünkben Daniel Melingo, Dean Brown Groove Warriorsjai, az Octovoice, a Panta Rhei, Dave Weckl és Tom Kennedy. A MOM Kulturális Központba ellátogató zenerajongókat a nemzetközi zenei élet óriásai és hazai tehetségek várják.

Április 3-án Daniel Melingo lép fel a MOM Kulturális Központ Színháztermében. A Premios Gardel Díjjal kitüntetett és a legjobb tangónagylemez kategóriában latin Grammy-díjra jelölt argentin előadóművész otthonosan mozog a rock és a tangó világában. Előadásai során felidézi, milyen volt egy évszázaddal ezelőtt a kikötővárosok forró, buja éjszakája bárokban és táncklubokban. Előadásmódjából szenvedély árad, és feltárja előttük a tangó érzéki titkait.

Április 6-án várjuk a rock, a latin zene, a funk és a jazz rajongóit. Dean Brown egy távoli országban, Dél-Koreában vált igazi popsztárrá. Zenei tanulmányait Bostonban folytatta, és évtizedeken át stúdiózenészként dolgozott. Budapestre legendák társaságában látogat el, fellép vele a jazz egyik legkiválóbb basszusgitárosa, Victor Wooten, valamint Dennis Chambers és Eric Marienthal. A zenebarátokra virtuóz hanghatások, dinamikus dallamok és energiától duzzadó ritmusok várnak. A Groove Warriors fellépése igazi zenei csemegének ígérkezik.
(Get Closer Concerts Kft.szervezés)
 
A fúziós jazz nagymesterei

Dave Wecklt és Tom Kennedyt jogosan sorolják a kortárs jazz legkiemelkedőbb előadóművészei közé. Hosszú évtizedek óta együtt zenélve bejárták a nagyvilágot, és jó néhány zenészlegendával dolgoztak. A Csörsz utcában a Budapest Jazz Fest keretében lépnek fel. Dave Weckl az amerikai fúziós jazz egyik legismertebb dobosa, aki nyolcéves korában kezdett el zenélni.

A nevét a nyolcvanas évek elején ismerték meg New Yorkban a jazzrajongók. Öt éven keresztül Chick Corea együttesében játszott: több lemezt jelentetett meg a saját neve alatt és a jazz más nagymestereivel, vagy éppen olyanokkal együttműködve, mint Madonna, George Benson vagy Diana Ross. Jó barátja, Tom Kennedy zenészcsaládban született. Kilencévesen vette először a kezébe a bátyja nagybőgőjét. A tizennyolcadik születésnapjára már profi zenésznek számított, aki az akusztikus jazzről átnyergelt az elektronikus zenére. Egyre többet foglalkozott a progresszív fúziós jazzel is. Hegyvidéki fellépésükre Bob Franceschini és Stu Mindeman a társaságában érkeznek.
(Get Closer Concerts Kft.szervezés)
 
A társas éneklés csodái

Április 19-én időutazásra csábít minket az Octovoice Énekegyüttes. A csapat 1998-ban alakult. Sokszínű a repertoárjuk, örömmel adnak elő klasszikus dallamokat és kortárs zenét. Koncertjeiken felcsendülnek az a capella jazz jól ismert dallamai is. Az elmúlt évtizedek során klasszikus kórusműveikkel, valamint a múlt század harmincas éveit felidéző, megújult repertoárjukkal is jó néhány alkalommal szerepeltek itthon és külföldön. Milánóban a világkiállításon ugyanúgy találkozhattunk velük, mint Kapolcson, a Művészetek Völgyében.

Örömmel szólaltatnak meg klasszikus és népzenei dallamokat, illetve ezek egyedi, fúziós egyvelegét is. Hegyvidéki koncertjükön bemutatják a társas éneklés fejlődését a reneszánsz korától a XXI. század elejéig. A koncert második felében hazai vendégek is a közönség elé állnak. Fellép a Bravo Otto és Viva Comet díjas Radics Gigi és BariLaci. Az est folyamán megszólal egy, a katolikus egyházi zene liturgikus hagyományait és az afroamerikai közösség sajátos előadásmódját ötvöző gospel mise is.

Április 22-én ismét a magyar zenei élet óriásai örvendeztetik meg a közönséget. Szemtanúi lehetünk egy magyar legenda újjászületésének. Újjáalakult a Panta Rhei együttes, így végre ismét meghallgathatjuk a klasszikus debreceni formáció legismertebb dalait. A csapattal először 1974-ben találkozhattunk. Egészen a rendszerváltásig tartott a pályafutásuk, feldolgoztak klasszikus szerzeményeket, és eljátszották a saját számaikat is.

A hazai progresszív rock egyik élcsapatának számító formáció lenyűgöző sikereket ért el a nyolcvanas években, elektronikus zenét tartalmazó nagylemezükből több mint százezer példányt vásároltak.

A koncerten fellép velük a Rotunda Énekegyüttes, Felkai Miklós és Nagy József is. Igazi különlegesség, hogy ezen az estén előadják Grieg Peer Gynt szvitjét is, mégpedig az Erkel Ferenc-díjas Victor Máté feldolgozásában. Emellett meghallgathatjuk legismertebb dalaikat és legizgalmasabb jazz-rock kompozícióikat is.

Ajánló
Ajánló
Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

A február az óvodai, iskolai farsangok ideje. Ami a gyerekek számára színtiszta öröm, nekünk,...

A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...