Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-04-07

Áprilisi születésnap – ajándékötletek

Áprilisi születésnap – ajándékötletek

Április második felétől már a Bika jegyűek ünneplik a születésnapjukat, ezért még időben hoztunk néhány nekik szóló ajándékötletet.

A Bika jegyet a föld elemhez sorolják az asztrológiában, így nem véletlenül szerepel a jellemzésében, hogy gyakorlatias jegy, amelynek szülötte a realitások embere, aki két lábbal áll a földön. 
 
Bika, az első földjegy 

Erre a jegyre jellemző az erős egyéniség, az élet örömeinek habzsolása, erős benne a birtoklási vágy, mindamellett jellemző tulajdonsága a türelem, az állhatatosság és az önuralom. A természete inkább megfontolt és nehezen befolyásolható, ragaszkodik a klasszikushoz, a megszokotthoz.

A csillagjegy közül a Bika értékeli legjobban a tárgyi ajándékokat, így, ha egy Bikának szeretnénk ajándékot adni, nézzük meg, hogy van-e valamilyen gyűjteménye, amelyhez mindig lehet újabb darabokat adni. Érdekes és értékes könyvritkaságokat találhatunk a Németvölgyi Antikváriumban, amelynek korábbi könyvaukciójáról írtunk is a Hegylakó Magazinban.

Amennyiben egy Bika jegyű hölgyet szeretnénk valamilyen egyedi, különleges ékszerrel megajándékozni, érdemes szétnéznünk a Remy-Art Alapítvány Ötvös Alkotóműhelyének választékában.

Az évek óta működő alkotóműhely foglalkozásain túl, ahol a résztvevők megismerkedhetnek az ötvösség alapjaival, valamint drágakőismeretre, vizuális látásmódra és alapvető művészetismeretre tehetnek szert, a műhelyben egyedi készékszereket is találunk.

Muzsika füleiknek

Mivel a jegy szülötteinek általában jó érzéke van a zenéhez, meglephetjük őket koncertbelépőkkel is, amihez ki sem kell mozdulnunk a kerületből, hiszen a MOM Kulturális Központban egész évben, a Városmajori Szabadtéri Színpadon pedig júniustól szeptemberig széles koncertválaszték várja a nézőket.

Legyen szó klasszikus, könnyű- vagy jazz-zenéről, nemzetközi vagy hazai hírességekről, itt minden korosztály számára találunk megfelelő koncerteket.

Tortaötletek

A Bika jegyűek jellemzően nagy ínyencek, amellett szeretik a természetes és a klasszikus dolgokat, ezért a tortaválasztásnál is próbáljuk ezt figyelembe venni. Jó ötlet lehet a csokoládés ízvilágú dobos- vagy a szintén klasszikus diós Esterházy-torta.

Akkor sem kell megijedni, ha nem vagyunk konyhatündérek, hiszen az Auguszt cukrászda tanfolyamain megtanulhatjuk, hogyan készülnek a diós Esterházy-tortalapok, amelyeket aranybarnára sütés után főzött vaníliakrémmel tölthetünk meg, majd a torta jellegzetes tetejét is magunk készíthetjük el.

Minden tanfolyamon két sütemény elkészítését lehet megtanulni, az Esterházy mellett például a Rákóczi túrósét, amely omlós linzer ízes túrótöltelékkel, a tetején habos hullámokkal. A kurzusokat Auguszt-Arató Auguszta tartja a kis létszámú (6-8 fős) csoportoknak, ami személyre szabott tanítást garantál. Az elkészített süteményeket haza lehet vinni, és a recepteket is mindenki kézhez kapja.

Reméljük, hogy tudtunk segíteni az ajándékválasztásban, és boldog születésnapot kívánunk a Bikáknak!

Ajánló
Ajánló
Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

A február az óvodai, iskolai farsangok ideje. Ami a gyerekek számára színtiszta öröm, nekünk,...

A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...