Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-04-14

Életünk és a sors viharai – Peller Mariann és Sebestyén Balázs estje a MOM Kulturális Központban

Életünk és a sors viharai – Peller Mariann és Sebestyén Balázs estje a MOM Kulturális Központban

Április 28-án Peller Mariann és a Story Ötcsillag-díjas Sebestyén Balázs beszélget az emberi sors és lélek titkairól, a személyiségfejlődés nehézségeiről és a fejlődés, a magasabb szintre emelkedés lehetőségéről a MOM Kulturális Központban.


A járványa és a világpolitikai események miatt mind többen szorongtak és érezték úgy, hogy a sors komoly nehézségekkel állítja szembe őket. Egy régi felismerés szerint azonban nem kell megfutamodnunk a problémák elől, mert azokat magunk javára is fordíthatjuk.

Peller Mariann és Sebestyén Balázs több izgalmas téma mellett azt a kérdést járja körül, hogy mily módon alakítják a személyiségünket az élet által ránk zúdított nehézségek. Ráadásul fény derül arra is, milyen hatékony tanulási folyamatokat ismerünk, hogyan lehetünk eredményesebbek a személyiségünk fejlesztése terén, illetve hogy mely eszközöket használhatjuk fel a legjobban a munkahelyünkön és a magánéletünkben a konfliktusok kezelésére. Akik ezen az estén beülnek a Csörsz utcai kulturális központ színháztermébe, érdekes dolgokat tudhatnak meg a két médiasztár életútjáról is.
 
Két közismert személyiség

Peller Mariann nevét 2008-ban ismerte meg a közönség, a műsorvezető akkor állt a kamerák elé az egyik nagy hazai tévécsatorna stúdiójában. Izgalmas, friss kisugárzásával, pozitív személyiségével gyorsan elnyerte a nézők rokonszenvét, így hamarosan más műsorokban is szerepelhetett, ráadásul a rádió hullámhosszán is hallhattuk a hangját.

Nem véletlen, hogy Peller Mariann a médiát választotta. Az édesanyja, és a nővére Peller Anna is a rivaldafényben tölti az életét. Pilisvörösvárról azonban hosszú út vezetett a tévécsatornák kamerái elé. Tizenévesen Mariann még arra gondolt, hogy ügyvéd lesz, később a külkereskedelem vonzotta, érdeklődött a közgazdaságtan iránt is, ám a főiskolán rájött arra, hogy a jövőjét a médiában tudná a legjobban elképzelni.Mariann elszántan küzdött azért, hogy valóra váltsa élete nagy célkitűzéseit. Tanárai felfigyeltek tehetségére, és biztosra vették, hogy diáktársai közül elsőként tud majd helyezkedni a média világában.

Azóta jó néhány műsorban láthattuk, hallhattuk. Fellépett A Nagy Duettben, műsorokat vezetett és egy sorozatban is szerepelt. Szinkronszínészként olyan hírességeknek adta kölcsön a hangját, mint Lucy Lawless, Kate Greenhouse, Gabriela Roel vagy a Szulejmán sorozat Fatma szultánája, Meltem Cumbul.

Hasonlóan Mariannhoz az április 28-i beszélgetés másik főszereplője, Sebestyén Balázs is otthonosan mozog a magyar média világában. Évtizedeken át tartó munkával elérte, hogy ma a legismertebb rádiós és televíziós személyiségek egyike legyen. A sors azonban Balázzsal sem bánt mindig kesztyűs kézzel.

A szülei válása után az édesanyja egyedül nevelte fel. Nagy önfegyelemről tanúságot téve hosszú éveken át kitartóan sportolt. Az egyetemi tanulmányait Szegeden folytatta, a diplomáját angol-kommunikáció szakon szerezte.

A sors szerencsére nem csupán megnehezítette az életútját, hanem támogatta is. Majdnem a véletlennek köszönhette pályafutása nagy áttörését: egy barátja vetette fel, hogy érdemes volna részt vennie egy zenei tévécsatorna műsorvezető-válogatásán. A sikeres felvételi után gyorsan meghódította a képernyőt és a rádiót. A legismertebb sztárokkal szerepelt együtt. Az autóvezetők is jól ismerték a hangját, mivel reggelente, munkába menet közben az ő tréfás beszólásain nevethettek. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy íróként is megállta a helyét. Nemcsak a közönség kedveli, hanem a szakma is: többször is elnyerte a Story Ötcsillag-díjat a legjobb műsorvezető kategóriában.
 
Sors és fejlődés

A két sztár gyakran szembesült azzal, hogy a legsikeresebb emberek élete sem mentes összetűzésektől, konfliktusoktól. Napjainkban a lélektani kutatások egyik népszerű témáját jelenti annak a vizsgálata, hogy a válságos időszakok – például a járvány, a karantén – átvészelése milyen hatással van az emberek jellemére és önképére. A szakemberek igazolták azt a bölcs felismerést, amely szerint a nehéz idők értékes eszközöket és tapasztalatokat adnak azok kezébe, akik túljutottak rajtuk. A megpróbáltatások átvészelői rugalmasabbá válnak, megnő az ellenálló képességük, és jobban el tudják hárítani a későbbiekben felbukkanó nehézségeket.

Megacélozta a jellemüket a korábbi időszak, ezért gyorsabban és magabiztosabban tudnak alkalmazkodni, és hatékonyabban kezelik a kellemetlen meglepetéseket. Ráadásul jobban odafigyelnek önmagukra, a lelki egészségükre, és már nem próbálnak annyira megfelelni a külső elvárásoknak.

Peller Mariann és Sebestyén Balázs ilyen izgalmas kérdésekkel foglalkozik majd. Minden érdeklődő számára hasznos lehet megismerni, hogy a hazai média két népszerű személyisége mit gondol a személyiségfejlődésről, a karrierről, a magasabb szintre emelkedésről és az előbbre jutásról.

Ajánló
Ajánló
Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

A február az óvodai, iskolai farsangok ideje. Ami a gyerekek számára színtiszta öröm, nekünk,...

A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...