Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-11-23

Adventi ajándékajánló – gyerekeknek

Adventi ajándékajánló – gyerekeknek

Kis vagy nagy gyerek egyaránt izgatottan várja a karácsonyt, az ajándékokat. Egy korábbi cikkben írtunk róla, hogy hogyan tehetjük stresszmentessé az adventi időszakot, most pedig gyerekeknek szóló ajándékötleteket szeretnénk adni.


A könyv mindig jó ajándék lehet, csak meg kell találni az ajándékozott életkorának megfelelő témát, illetve a kicsit nagyobbaknál már jó, ha az épp aktuális trendeket is figyelembe vesszük. Fontos, hogy a gyerekek ne csak digitális „kütyüket” kapjanak, hiszen szellemi, kreatív és érzelmi fejlődésükhöz elengedhetetlen az olvasás öröme.
 
Beatrix Potter: Nyúl Péter világa – Karácsonyi csillag

Beatrix Potter (1866–1943) angol szerző, illusztrátor, természettudós és eltökélt természetvédő nevét a maga által készített, elbűvölő rajzokkal teli mesekönyvek tették világszerte ismertté. Meséivel az angol vidék idilli életérzését igyekszik átadni olvasóinak, és mivel az állatos mesekönyvek közel állnak a kisebb gyerekekhez, a szerző leghíresebb mesefigurája Péter Nyuszi volt, akiről először a Nyúl Péter kalandjai (eredeti néven: The Tale of Peter Rabbit) című könyvben olvashattak. 

A főszereplő kalandjaiból két mozifilm is készült, és most Nyúl Péter karácsonyi kalandja várja könyv formájában a legkisebbeket, amiből kiderül, hogy vajon megkapják-e a kisnyuszik, amit karácsonyra kívántak.

Alex T. Smith: A Grumpusz és gátlástalanul galád karácsonyi terve

„Hallottatok már a Grumpuszról?
Nem?
És Gátlástalanul Galád Karácsonyi Tervéről?
Erről sem? Esetleg arról, hogy mi történt vele karácsony este? Semmi?
Akkor tényleg ideje, hogy elmeséljem nektek.”

A nagy sikerű Claude sorozat és A kisegér, aki... könyvek alkotója most fantasztikus, ünnepi hangulatú karácsonyi kalandra hívja az olvasókat főhősével, egy rettentően morgós alakkal. A krampusz és a Grincs alakja ihlette ezt a szívmelengető történetet, amely a karácsony valódi értelméről szól, és színes illusztrációi teszik tökéletes olvasmánnyá az egész család számára.
 
Az aranyozott borító és a szerző gyönyörű illusztrációi igazi ünnepi hangulatot adnak a könyvnek, amely tökéletes karácsonyi ajándék, és alighanem olyan karácsonyi klasszikussá válik, amelyet évről évre felnőttek és gyerekek egyaránt szívesen vesznek újra kézbe.
 
Harry Potter Varázsalmanach

Az első hivatalos mágiai kézikönyv J. K. Rowling Harry Potter-sorozatához.

Névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye!
Tanácstalan vagy, hogy hol lehet törpegolymókot kapni? Furdal a kíváncsiság, mit tart Hagrid a zsebeiben? Nem jut eszedbe a begyűjtőbűbáj varázsigéje? Felfedeznéd a Roxfort titkos alagútjait? Vagy csak a kviddics érdekel? Ebben a hihetetlenül gazdagon illusztrált albumban mindent megtalálsz, amit Harry Potter világában ismerni érdemes. Járj be varázslatos helyeket, olvass a varázstörténelem híres alakjairól, tanulj pálcamágiát, találkozz legendás lényekkel, és utána nyugodtan mondhatod: „Csíny letudva!”

Ha játék, akkor Little Dutch

A Manubaba boltban kapható Little Dutch márkájú gyerekjátékokat már a magyar vásárlóknak sem kell bemutatni, hiszen legyen szó műanyag, fa- vagy textiljátékról, biztosak lehetünk abban, hogy jó minőségű, és a gyermek életkorának megfelelő összetettségű játékot viszünk haza a Kiss János altábornagy utcai üzletből.
 
Ha a webshopon keresztül vásárolunk, akkor érdemes mindent egy helyről beszerezni, mert a legalább 30 000 forint értékben vásárlók közt öt héten keresztül (november 13. – december 17. között) minden héten egy-egy Little Dutch Rosa és Jim manót sorsolnak ki.

Ajánló
Ajánló
Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

A február az óvodai, iskolai farsangok ideje. Ami a gyerekek számára színtiszta öröm, nekünk,...

A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...