Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-12-14

Előszilveszter és szilveszter – több stílusban

Előszilveszter és szilveszter – több stílusban

December 31-én vége a naptári évnek. Van, aki ilyenkor szűk családi vagy baráti körben búcsúztatja az óévet, de sokan szeretnék szórakozással tölteni az időt. Az évet sokféleképpen lehet lezárni, van, aki már december 30-án elkezdené a zenés ráhangolódást, ezért most nemcsak szilveszteri, hanem előszilveszteri programot is ajánlunk.


Az előszilveszteri programért nem is kell messzire mennünk, hiszen a MOM Kulturális Központ idén is színvonalas előadásokkal zárja az évet.

MOM Kulturális Központ színházterem
December 30., szombat, 17.00
Hot Jazz Band előszilveszteri koncert
Vendég: Illényi Katica

A Kossuth-díjas Hot Jazz Bandet és a Liszt-díjas Illényi Katicát régi barátság fűzi egymáshoz. A MOMkult színpadán pontosan 11 évvel ezelőtt debütáltak közös koncerttel. Nem volt nehéz e barátság megszületése, hisz a művésznő szerelmese a Hot Jazz Band arculatát adó 1920-as, 30-as, 40-es évek könnyűzenéjének, és nemcsak hegedűművészként ragyogja be a zenei színpadokat, hanem gyakran énekesként, jazz-zenészként és táncosként is közreműködik. Ez a sokoldalúság előrevetíti, hogy ezen a vidám előszilveszteri estén is pazar programmal áll elő a zenekar és vendége.

MOM Kulturális Központ színházterem
December 31., vasárnap
Szilveszter a Budapest Bárral 

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes a megalakulása óta több generáció kedvencévé vált – jó néhány régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik.

Délutáni előadás 15.00 órakor
Az előadás hossza 120 perc
Fellépők: Lovasi András, Mező Misi, Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Ferenczi György, Ferenczi Bora és a Farkas Róbert vezette zenekar.

Esti előadás 19.00 órakor
Az előadás hossza 120 perc
Fellépők: Behumi Dóri, Rutkai Bori, Lovasi András, Mező Misi, Szűcs Krisztián, Keleti András, és a Farkas Róbert vezette zenekar.
 
Pesti Magyar Színház
December 31., vasárnap, 15.00 és 19.00
Ezeregy éjszaka musical

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, ravaszságról, cselvetésekről, gyarlóságról.

Az izgalmas world musical kezdetén Sahriár király szerelmi bánatban szenved, de elé vezetik Seherezádét, a rabnőt, aki – hogy életét mentse és a királyt felvidítsa – mesélni kezd. Meséiben megelevenedik a varázslatos kelet világa, különleges hőseivel, vicces vagy épp félelmetes figuráival; királyfival, hercegnővel, tolvajjal és gonosz varázslóval, no és persze mindannyiunk kedvencével, a nagydumás Dzsinnel. Ebben az egzotikus és szórakoztató kalandtörténetben egymást követik a váratlan fordulatok, miközben olyan dalok csendülnek fel, amelyek valószínűleg a következő évek nagy slágerei lesznek Magyarországon.

A Pesti Magyar Színház közönsége pedig abban a szerencsés helyzetben van, hogy Budapesten elsőként találkozhat ezzel a pompás előadással, a legelső magyar world musicallel!
 
Be Massive a Várkert Bazárban
december 31., vasárnap, 22.00

Az idén szilveszterkor is Metha és a Be Massive csapat – Metha, Dubecticut, Lenny Lenoks, Robert Makai, Secret Factory, Somazed – felel a zenéért a Várkert Bazárban.
A 20 éves Be Massive Magyarország a jubileumi évben 20 különleges bulival ünnepelt, olyan helyeken, mint a Sziget Fesztivál Tale Of Usszal, egy komp a Balaton közepén vagy egy gleccser a franciaországi Alpokban 3200 méter magasan. A 20. ünnepi esemény pedig a Várkert Bazár szilveszteri bulija lesz.

A programsorozat alapítója, Metha fáradhatatlanul szervezi a különleges helyszíneken megvalósított Be Massive Horizon-bulikat. Általában oda viszi az elektronikus zenei eseményeket, ahol korábban még senki nem tartott hasonlót: adott koncertet a kőröshegyi levendulásban, a tihanyi kompon vagy épp a Dunakanyarban, az idén pedig ilyen volt a Budavari Palota kupolájában tartott buli is.

Ajánló
Ajánló
Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

A február az óvodai, iskolai farsangok ideje. Ami a gyerekek számára színtiszta öröm, nekünk,...

A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...