Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-01-13

Mi is az a hangmasszázs?

Mi is az a hangmasszázs?

A hangmasszázs egy olyan kezelési mód, amelyet nemcsak meditációnál használhatunk, hanem a mindennapi stressz hatásainak kiküszöbölésére, egészségünk megőrzésére is.


Peter Hess mérnök-fizikus 1984-ben, Nepálban, Tibetben és Indiában szerzett élményei, valamint az ősi, hanggal kapcsolatos tudás alapján kezdte el fejleszteni a hangmasszázst. Ez egy nyugati módszer, holisztikus, lazító technika hangtálak segítségével, amely megszólítja a testet, a lelket és a szellemet, megőrizve azt az őstapasztalatot (hangok, zajok, érzetek), amit az anyaméhben éltünk át.
 
Hogyan zajlik?

A „masszázsra” különböző méretű terápiás hangtálakkal kerül sor: a ruhával fedett testre téve, gyengéd ütésekkel rezgésbe hozva működnek. Mivel a testünk 70-80 százaléka víz, kiválóan vezeti a hangot. A rezgések a bőrünkön, a testszöveteinken, a testüregeinken, a szerveinken és a csontjainkon áramlanak végig, ezek hatására kellemesen ellazulunk, akár el is alszunk. A kezelés megnyugtat, feltölt, gondolatokat ébreszt, fájdalmat csillapít. A hangtálak aurában való kezelésre is alkalmasak, így nem minden esetben kell azokat a testre helyezni. Kismamáknál, feküdni nem tudó klienseknél széken ülve is végezhető a kezelés.
 
A hangtálak története

A hangtálak a keleti kultúrából származnak, elsősorban Japánból, Tibetből és a Himalája vidékéről. Feltehetően Kr. e. 4000 óta léteznek, amióta az ember elkezdte megmunkálni a fémet. Egykori használatuk nem tisztázott, valószínűleg ételeket, áldozati adományokat tároltak bennük, sámánok gyógyító szertartásoknál használták. Ma elsősorban meditációknál alkalmazzák ezeket.

A régi, Nepálból származó tálak közül egyre nehezebben lehetett olyan minőséghez jutni, amely megfelelt a testen végzett munka követelményeinek, így Peter Hess hozzálátott saját terápiás tálainak kifejlesztéséhez és gyártásához. Számtalan kísérlet és vizsgálat bizonyítja, hogy ezek a tálak alkalmasak testkezelésre.
 
Kinél alkalmazható?

A hangmasszázs kitűnően alkalmazható felnőtteknél, babáknál, gyerekeknél, pároknál, de még családterápiára is alkalmas. A kezelés időtartama 60 perc. A hangtálakat különböző szakterületeken alkalmazzák orvosok, természetgyógyászok, a wellness területén dolgozók, pedagógusok, terapeuták, egészség-tanácsadók. A hangmasszázs betegeknél is alkalmazható támogató, lazító, kiegészítő módszerként, a kezelőorvossal való egyeztetés után.
 
Hatásai:

ellazít, pihentet, kikapcsol, felfrissít;
erősíti az önbizalmat, az öntudatot, a motivációt, a kreativitást;
segíti az elengedést;
támogatja az egészséget: harmonizál, regenerál, vitalizál;
javítja a testérzékelést;
gondolatokat ébreszt;
gyermekeknél nagyon jó eredménnyel hasznosítható viselkedési rendellenességek (például szorongás, emocionális visszavonulás, agresszió, túlmozgás), tanulási nehézségek (például a figyelem vagy a koncentrálóképesség zavara), illetve kommunikációs zavarok esetén.
 
Orvosilag mérhető változások:

fájdalmak csökkenése;
az alvás javulása;
immunparaméterek változása;
vérnyomás csökkenése;
vércukorszint változása;
pulzus változása.
 
Fokozott figyelemmel alkalmazható különösen problematikus alkalmazási területeknél:

alacsony vérnyomás;
asztma;
szívritmuszavarok;
akut migrénes rohamok;
erős depresszió;
zavart realitásérzékkel kapcsolatos betegségek (például kényszerképzetek, hallucináció) esetén.
 
A Vitahelp nyitva tart és családbarát!

A jó hír, hogy a jelenlegi pandémiás viszonyok között is – szűkített nyitvatartással – vár minket a Vitahelp, ahol a kellő biztonsági és higiéniai intézkedések megtétele mellett kipróbálhatjuk a hangmasszázst.

A  Családbarát Hely tanúsító védjegy megkülönbözteti azokat a szolgáltató helyeket, ahol kiemelt szerepet játszik a családbarátság és családközpontúság. A több mint ezer pályázó közül csak pár százan lettek jogosultak erre a címre, köztük a VitaHelp Egészségközpont is elnyerte  a Családbarát Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát. Mivel több mint 22 éves működésük során elsődleges cél volt a szakmai maximalitások mellett a családias légkör biztosítása, így büszkén vették át ezt megtisztelő tanúsítványt.

Ajánló
Ajánló
Mit sportoljunk, ha derékfájósak vagyunk?

Mit sportoljunk, ha derékfájósak vagyunk?

Bár sokat hallunk arról, hogy az aktív életmód kulcsfontosságú az általános egészségünk...

Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

A pajzsmirigybetegség egyik tipikus tünete, amikor akár tíz óra alvás után is fáradtnak,...

Család születik program

Család születik program

A Maternity Magánklinika a várandósság teljes ideje alatt, egészen a szülés pillanatáig mindenben...