Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-07-28

Csányi Sándor ismét megmutatja, hogyan értsük félre a nőket

Csányi Sándor ismét megmutatja, hogyan értsük félre a nőket

A népszerű, Jászai Mari-díjas érdemes művésszel augusztusban számos alkalommal találkozhatunk a MOM Kulturális Központban. Egyszemélyes vígjátékában nyolc különböző karakter életre keltésével lepi meg a nézőket, és egy nagyon fontos témát jár alaposan körbe: azt, hogy a férfiak miért értik félre oly gyakran a lányokat és az asszonyokat.


Csányi Sándor évtizedek óta a legnépszerűbb hazai előadóművészek közé tartozik. A mozivásznon ugyanúgy meghódította a nézők szívét, mint a televízió képernyőjén vagy a színpadon állva. Önálló estjeire nagyon nehéz bejutni. A jegypénztárak előtt gyakran hosszú sorok kanyarognak, és nem csak hölgyek próbálnak meg mindenáron beülni a nézőtérre. Csányi Sándortól ugyanis a férfiak is nagyon sokat tanulhatnak. A MOM Kulturális Központ Színháztermében augusztus elejétől kezdve ráadásul egy olyan témát jár körbe a rá jellemző alapossággal és humorral, ami egyformán érdekelhet mindenkit.

Elképzelhető ugyanis, hogy már az ősembernek is fájt a feje amiatt, hogy a férfiak és a nők gyakran elbeszélnek egymás mellett, és nem értik meg a másikat.
 
Színész és rendező

Csányi Sándor 1975-ben született, és már gyerekkorában lenyűgözte a színpad fényárban úszó világa. Arról álmodozott, hogy színész lesz. Tizenéves korában egy ideig úgy tűnt, hogy távolodik ettől a célkitűzésétől, mivel épületgépészetet tanult az iskolában. Érettségi után döntenie kellett, hogy milyen úton halad tovább. Nem a Műszaki Egyetemet választotta, hanem munkába állt, mégpedig a kaposvári Csiky Gergely Színházban. Nem elméletben, hanem gyakorlatban, a társulat tapasztalt tagjaitól leste el a színészmesterség fogásait. Miközben segédszínészként dolgozott, újra és újra megpróbált felvételezni a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Nem keserítette el a kezdeti sikertelenség.

Hihetetlen, de az elmúlt évtizedek ünnepelt sztárja csak a negyedik nekifutásra jutott be a főiskolára. 1997-től kezdve a legnevesebb hazai szakemberek irányítása alatt tanult. Diplomás színészként először a Krétakör Színházban kapott állást, majd 2002-től egy évtizeden keresztül a Radnóti Miklós Színházban dolgozott. 1999-től kezdve mind többször láthattuk filmekben, 2000-ben a Jadviga párnájában, 2003-ban a hatalmas közönségsikert arató Kontrollban, majd a Magyar vándorban és az Állítsátok meg Teréz anyut!-ban.

A tévénézők is gyorsan megkedvelték. A Duna Televízió mutatta be 2016-ban a Csak színház és semmi más sorozat első részét. Ez a történet azért is különösen érdekes Csányi Sándor pályafutása szempontjából, mert egyfajta feltárulkozás, hiszen a színfalak mögé visz be minket, és megmutatja a színjátszás különös világát.

2005-ben elnyerte a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2013-ban Jászai Mari-díjat kapott, 2018-ban pedig érdemes művész lett. Első felesége Pokorny Lia volt. Született egy kisfiuk, Mihály. Második felesége, Tenki Réka is Jászai Mari-díjas. Egy kislányuk és egy kisfiuk született.

A színésszel és feleségeivel természetesen nagyon sokat foglalkozott a magyar sajtó. Néha talán kicsit túlzásba is vitték a rajongást. Ez azzal járt, hogy Csányi Sándor ma már valamivel visszafogottabb, mint korábban, nem nyilatkozik olyan sokszor, és a munkája mellett elsősorban a családjára összpontosít.
 
Jól ismeri a nőket

A rossz nyelvek szerint, amióta világ a világ, a férfiak csak hitték azt, hogy ismerik a nőket. Már Ádám sem értette meg teljesen, mire vágyik Éva, és a kettőjük tisztázatlan kérdései elvezettek a Paradicsomból való kiűzetésükhöz. Ahogy teltek az évezredek, a helyzet nem javult túl sokat.

Persze a mai világban más dolgok miatt fáj a férfiak feje, ám ma is akadnak ugyanolyan kihívások, amelyekre a Kleopátra kegyeit kereső Julius Caesar ugyanúgy nem találta a megoldást, mint a Júliáért rajongó Rómeó vagy a Lilla szívéért epedező Csokonai Vitéz Mihály.

E történelmi vagy kitalált alakoknak, politikusoknak, arisztokrata ifjaknak, költőknek talán segített volna, ha beülnek Csányi Sándor egyszemélyes vígjátékára.

Alig nyolcvan perc leforgása alatt ugyanis olyan fontos kérdésekre kaphattak volna választ, hogy miért dobog hevesebben a férfiszív, ha a kedvese belép a szobába vagy arra, hogy miért baj, ha őszintén válaszolunk bizonyos kérdésekre. Csányi Sándor nem mindennapi helyzetben kezdi meg a felvilágosítást: karaktere a szülőszoba ajtajában áll, ahol megdöbbentő felfedezéseket tesz. Rájön arra, hogy fogalma sincs a gyermeknevelésről, és igazából a nőkkel sem tud bánni. Aztán pedig felmerül az a nagy kérdés is, hogy mit szeretne, kisfiút vagy kislányt.

Az előadás során gyorsan telnek a percek, és bár számos komoly témáról hallhatunk bölcs gondolatokat, az előadó közben próbára teszi a nevetőizmainkat. Nagyon szellemes, magával ragadó, egyformán szórakoztató férfiak és nők számára is. Csányi Sándor szavait hallgatva kiderül, hogy ugyanolyan remek komédiás, mint drámai előadó. Ki más tudna ekkora átéléssel arról értekezni, hogy miért a férfiak hibája, ha a nők rosszat álmodnak. Számos nagy titokról is fellebbenti a fátylat. Például előfordulhat-e, hogy egy nő nem szeretne magának több cipőt?

Csányi Sándor előadását augusztus 2-án, 23-án és 29-én is megtekinthetjük, majd a nők megismerése szeptember 11-től folytatódik. Fontos tudni, hogy a járvány miatt tavasszal elmaradt előadásokat pótolni fogják. Érdemes pontosan érkezni, mivel ha valaki késik, azt az előadás megkezdése után már nem engedik be a nézőtérre.
 
Fontos jegyinformáció!

Ismételten felhívjuk a figyelmüket, hogy sajnos sok csaló próbál visszaélni a rendezvényekre kapható jegyek eladásával, ezért kérjük, erre az előadásra is csak a www.tixa.hu oldalon és a MOMkult jegypénztárában kapható jegyeket vegyék meg!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...