Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-05-21

Új illatok szállnak a Gesztenyés kertben

Új illatok szállnak a Gesztenyés kertben

A pandémia alatti kényszerpihenőt kihasználva a Gesztenyés kertre néző Larus étteremben arculat- és koncepcióváltásra is sor került. A korábbi fine dining vonalat, a friss gasztronómiai trendeket és a környékbeli vendégek igényeit figyelembe véve, a bisztrókoncepció váltotta fel.


„A januári bezárás alatt sem pihentünk, felújítottunk, fúrtunk, festettünk, április 24-én pedig megnyitottuk éttermünket, ahol sok-sok újdonsággal találkozhatnak a vendégeink” – olvashattuk az étterem Facebook-oldalán.

Gasztronómiai trendek

Trendnek általában az olyan aktuálisan futó irányzatot nevezzük, amely jelentősen meghatározza, formálja jelenlegi kultúránkat, ebben az esetben az étkezési/gasztronómiai szokásainkat, és amely bizonyos időnként változást, valamilyen irányba való elmozdulást, tendenciát mutat. Ezeket a változásokat kiválthatja például az étel készítési/kezelési technológiák változása, a közvetlen és közvetett környezeti változások, valamint a vendégek igényeinek jobb kiszolgálása is. 

A Larus esetén az idén 10 éves étterem a környékbeliektől jövő visszajelzéseket és a korszerű vendéglátást vették figyelembe, amikor az új koncepció kialakítást eltervezték.

A Bistro nem gyorsétterem

Egy történet szerint az eredetileg kicsi, egyszerű bútorokkal berendezett, viszonylag szűk ételválasztékot kínáló, étkezésre és italfogyasztásra alkalmas párizsi vendéglátóhelyek a napóleoni háborúk idején az orosz katonáknak köszönhetően nyerték el mai nevüket. A mindig időhiányban szenvedő egyenruhások ugyanis a Gyorsan, gyorsan! biztatószavakkal sürgették a személyzetet az ételek mihamarabbi tálalására, ami oroszul: быстро, быстро! (bisztro, bisztro). Emiatt nevezik így ma a bisztrókat, utalva arra, hogy ez a gyors ételek helye.

A mostani trendek szerinti jó bisztrók azonban lényegesen különböznek a ma ismert gyorséttermektől, mivel itt minőségi alapanyagokból és változatosan készülnek a finom fogások. A táblára krétával írt napi menü a séfek számára nagyobb mozgásteret enged, mint a nyomtatott étlapok, de az igazi feladat a jó konyha kialakítása. 

Az új Larus

A Larus konyhája a kifinomult francia, fine dining vonalat maga mögött hagyva a bisztró irányába fordult, új étlappal, közérthető, de magas színvonalú ételekkel, hetente megújuló ebédmenüvel, folyamatosan frissülő séfajánlattal, új borválogatással. 

Az új ízekért, változatos ételekért a konyha két vezetője, Vass Antal Zoltán és Déryné Lyáskó Zsuzsanna felel,mindketten tökéletesen értik és képviselik a bisztróvonalat. Zoltán a kezdetektől a Larus tagja, az esküvőktől kezdve a VIP-fogadásokon át minden jellegű vendéglátási formában van tapasztalata a helyszínen és a kitelepüléseken is, Zsuzsanna pedig tavaly csatlakozott a csapathoz, új lendülettel és rengeteg szuper ötlettel járulva hozzá mindennapokhoz. 

Az arculatváltás megfigyelhető az új logón, a weboldalon, a személyzet egyenruháján és étlapon is. A külső és belső terek is megújultak – az étterembe költözött a Gesztenyés kert, a teraszra pedig fűszernövényeket telepítettek. A rendezvényközpontban pedig, a céges partnerek és az esküvős párok nagy örömére, hosszú idő után lecserélték a szőnyeget.

Több mint egy étkezés

A szezonalitásnak megfelelően a séf ajánlata napi szinten változatos ételeket kínál, a heti és a hétvégi menü pedig már bevált és a vendégek által kedvelt ételeket is tartalmaz. Így akkor sem csalódunk, ha hét közben üzleti menüre vagy hétvégén családi ebédre térünk be a megszokott helyre.

A Larus egyik fő vonzereje a Gesztenyés kert felé néző, akár 100 fő befogadására is alkalmas terasz, amely kiváló helyszín akár lakodalmak rendezésére, és rossz idő esetén beltéren is meg tudják oldani a vendéglátást.

Az idei év nyarának egyik fontos eseménye lesz a június 11. és július 11. közötti labdarúgó-Európa-bajnokság, és azoknak sem kell csalódniuk, akik nem jutnak ki a magyar mérkőzésekre. A Larus étterem teraszán ugyanis egy óriási LED-falnak, a street food ételeknek, italoknak és söröknek köszönhetően igazi szurkolói élményben lehet részünk. Ráadásul május 25-ig a korlátlan étel- és italfogyasztást tartalmazó szurkolói csomagot előfoglalási kedvezménnyel lehet igénybe venni.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...