Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-07-13

Szabadság, mozgás, nyár! – Kimozdulós programok az egész családnak

Szabadság, mozgás, nyár! – Kimozdulós programok az egész családnak

Itt a július, a felnőttek munkahelyi szabadságának és a gyerekek vakációjának ideje. Ilyenkor miénk a hét összes napja, nem csak a szombatok és a vasárnapok. Bátran szervezzünk tehát sok vidám, kimozdulós programot, ami örömére válik akár az egész családnak.


Játszóterezzünk a Normafán!

Ha nem akarunk messzire menni, irány az Anna-réti játszótér! Érdemes meglátogatni, hiszen ez Budapest legszebb környezetben található játszótere. Teljes újjáépítésére 2015-ben került sor a Normafa-rehabilitációs program keretében, amelynek során a Hegyvidéki Önkormányzat tizennyolc fajátékot helyezett ki, közöttük három nagy várat, két mérleghintát, két rugós játékot, két hintát, egy vonatot, egy kis csúszdát, egy fészekhintát, egy köteles mászókát és egy sérült gyermekek által is kiválóan használható rugós játékot. A biztonságos ütéscsillapítást természetes fenyőkéreg mulcs adja.

A játszótér egy gyönyörű panorámájú nagy rét szélén helyezkedik el, ami teret ad a játszótéren kívüli játékra is. A rét kiválóan alkalmas családi piknikezésre és szabadtéri játékokra, labdajátékokra. Az Anna-rét környékén hét tűzrakó hely található, amelyek mindegyikéhez egy asztal és két pad tartozik, kényelmesebbé téve az ott eltöltött időt.

Ha pedig be szeretnénk ülni valahová a közelben, lakjunk jól a Normafa Síház étteremben, ahol sok finom fogás közül választhatunk.
 
Ismerkedjünk meg az állatok viselkedésével!

A Budakeszi Vadasparkban minden hétköznap 10-kor mosómedve-, 13 órakor aranysakáltréninget tartanak. Ezek remek alkalmat nyújtanak arra, hogy mi, látogatók az amúgy éjszakai vagy rejtett életmódú állatokat nappal is meg tudjuk figyelni. Ezek a mozgalmas, látványos foglalkozások amellett, hogy folyamatos kapcsolatot biztosítanak az állatokkal, szórakoztató és tanulságos élményt nyújtanak.

Fontos ugyanis, hogy az emberi gondoskodás alatt élő állatok az ember közelségét elfogadják, igényeljék, így a mindennapi életük részévé váljon a tréning. Számtalan olyan helyzet adódik, amikor elengedhetetlen, hogy az állatok közel engedjék magukhoz gondozóikat: valós veszély nélkül meg kell tudniuk vizsgálni őket, az esetleges sérüléseiket el kell tudni látniuk úgy, hogy az állat ne támadjon, ne érezze magát fenyegetve.

A tréningek mellett a látványetetések is izgalmas élményt nyújtanak kicsik és nagyok számára: hétköznap 11-kor a barnamedvéket, 11.15-kor a farkasokat, 15 órakor pedig a kisragadozókat etetik a Vadaspark állatgondozói közönség előtt. Hétvégén pedig a mosómedve- és aranysakáltréning, illetve a kisragadozó-látványetetés a fix program.
 
Barangoljuk be Magyarországot maketten!

Mini Országház, apró hidak, kicsi autók: a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország Európa legújabb makettparkja. Ezt a kirándulást imádni fogják a gyerekek és a felnőttek is, hiszen rendkívül látványos. A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be.

Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot, sőt a határon túli területeket is bebarangolhatjuk. Aki még soha nem látta a Kecskeméti Cifrapalotát felülről, a Pécsi Dzsámit vagy a Tatabányai Turult közelről, akinek eddig kimaradt a Fertődi Kastély, nem hallotta még a visszhangot a Tihanyi Apátságnál, nem emlékszik pontosan, kiknek a szobrai állnak a Hősök terén vagy megnézne egy csatajelentet az egri várban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely. 
 
Világ körüli utazás növényekkel

Július 26-tól 30-ig a Füvészkertben nyári tábort szerveznek 6–11 éves gyerekek számára. A hely gazdag gyűjteményei lehetővé teszik, hogy mindennap más kontinens élővilágát ismerjék meg a tábor résztvevői. Világ körüli utazást tehetnek a gyerekek növényekkel: öt nap alatt öt kontinens növényeit térképezhetik fel. A FűFa Tankertbe érkeznek majd reggel 8-tól, és innen lehet hazavinni őket 16 órakor. Napközben a tankertben ültetnek, alkotnak, szüretelnek, játszanak, de a Füvészkert egész területét bejárják, mindennap más gyűjteménybe, más kontinensre utaznak a kis biológusok.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...