Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-12-18

Jó krimik, izgalmas kaland- és szerelmes regények a karácsonyfa alá

Jó krimik, izgalmas kaland- és szerelmes regények a karácsonyfa alá

Az esztendő utolsó heteiben előtt lenyűgöző kavalkád fogad minket a fővárosi könyvesboltokban. A kiadók az idén is kitettek magukért, rengeteg izgalmas mű várja az ajándékot keresőket. Azok sem fognak csalódni, akik azt remélik, hogy a szeretteik karácsonyra néhány szép könyvvel lepik meg őket: van miből válogatni!

Az Atheneum Kiadónál jelent meg Vajda Pierre új könyve, a Tangó Blues. A népszerű és közismert televíziós gasztronómiai szakértő nevét már jól ismerik a hazai olvasók. Szenvedélyesen érdekli az emberi élet minden árnyalata, és legújabb könyvében kicsit visszatér a saját fiatalságába. A múlt század hetvenes éveiben a világhírű Lódzi Filmfőiskolán tanult rendezést, az akkori élményeire támaszkodik a Tangó Blues. A könyv főszereplője egy fiatal filmrendező, aki Magyarország és Lengyelország között ingázik.

Szemtanúja lesz annak, ahogy megszületik a Szolidaritás mozgalom, a lengyel ellenállás, és csodálatos filmek jelennek meg. Vajda Pierre felkavaró regényt ír a szerelem, a filmművészet és a színház háromszögében vergődő fiatalemberről.

Lenyűgöző a stílusa, megkapó az iróniája, a csendes, humanista humora. A könyvet azoknak ajánljuk, akik szeretnének többet megtudni a hetvenes évek Közép-Európájáról, a magyar és lengyel hétköznapokról.
 
New York lányai

Elizabeth Gilbert nevét az Ízek, imák, szerelmek című könyve tette világszerte ismertté. Az amerikai író legsikeresebb műve nem csupán éveken keresztül szerepelt a The New York Times sikerlistáján, de filmet is készítettek belőle. Életének élményeit előszeretettel beleveszi a műveibe, új könyvében elkalauzol minket a II. világháború időszakába. New Yorkban ekkor is pezseg az élet.

A színházak világában lenyűgöző sztárokkal és csodálatos nőkkel lehet találkozni. Vivian nyolcvankilenc éves korában felidézi fiatalkora legizgalmasabb emlékeit. A New York lányai a női szexualitás kérdéseit vizsgálja, és megnézi, milyen hatással van a fejlődésünkre a szabadosság és az igazi szerelem.

Elizabeth Gilbert nagy bölcsességgel és mély megértéssel ábrázolja a fiatalok csetlés-botlását, útkeresését. Az olvasó egy nagyon szép szerelmes történetet vehet kézbe.
 
A rettegés arénája

Tom Clancy művei csak a rendszerváltás után jelenhettek meg Magyarországon. Az amerikai író azzal lett világhírű, hogy izgalmas kémtörténetekkel és fordulatos, háborús regényekkel kápráztatta el a nyugati világot. Itthon az idei tél egyik nagy meglepetését a Partvonal Kiadó teszi az olvasók asztalára.

Tom Clancy regényében eljuthatunk a Rettegés arénájába. Jack Ryan titkos ügynöknek meg kell akadályoznia egy iszonyatos katasztrófát, az öbölháború végén ugyanis titokzatos körülmények között eltűnt egy nukleáris fegyver. Az ügybe belekeveredik az orosz és az amerikai titkosszolgálat is.

Jack főnöke azt hiszi, hogy az oroszok készülnek valamilyen aljasságra, ám a kőkemény ügynök kideríti, hogy egészen mások állnak a háttérben. Terroristák csoportja akarja Amerikában felrobbantani a bombát, utána pedig a támadásért Moszkvára hárítani a felelősséget. Jack Ryan azonban elszánt harcba kezd. A valósághű, mozgalmas drámában lélegzetelállító katonai akciókkal próbálja megakadályozni a szörnyűséget.
 
A múlt és a jövő titkai

Géczi János József Attila-díjas írónak számos műve jelent meg; versek, regények, élettörténet-rekonstrukció, esszé, sőt egy meseregény is. Új könyvében ezúttal egészen közelre, a Józsefvárosba kalauzol el bennünket. Különös szerepet kap egy itt dolgozó jósnő. Látogatója nem a jövő titkaira kíváncsi, hanem a múltat szeretné feltárni!

A tenyérjós hősei az ezredfordulót követően egy vidéki kollégiumban élik át a világ gyors átalakulását. Kihasználják az előttük feltáruló lehetőséget, és a fojtogató kisvárosi közegből kirobbanva megpróbálják valóra váltani az álmaikat. Géczi János filozofikus kalandregényében egy egész nemzedék elé tart tükröt.

Hősei Jeruzsálemben, Bakuban vagy éppen az USA egyetemein próbálnak új életet kezdeni. A múlt azonban nem engedi el őket, és a közös sorsuk titkai talán épp a józsefvárosi jósnő kis szobájában tárulhatnak fel.
 
Új dimenziók felé

James Redfield amerikai író fiatalkorában elmélyült a napkeleti filozófiában, sokat foglalkozott a zen buddhizmussal és a taoizmussal. Az egyetem elvégzése után több mint tizenöt éven keresztül hátrányos helyzetű, sérült fiatalokkal foglalkozott. Tanulmányai és tapasztalatai hatására az interaktív pszichológia hívévé vált, és úgy döntött, hogy íróként próbál meg segíteni a rászorulókon. Óriási sikert aratott A mennyei prófécia című művével, a magyar olvasó most ennek az izgalmas kalandregénynek a folytatását veheti a kezébe.

A tizedik felismerésben Észak-Amerika zord vidékein, a zabolátlan ősvadonban várnak kalandok a főszereplőkre. Megtudhatjuk belőle, mi vár az emberiségre, és magyarázatot kaphatunk arra is, milyen különös szellemi erjedésnek lehetünk tanúi.

A szerző felhívja a figyelmünket arra, mennyire fontos a tudatosság, az élet rejtelmeinek megismerése. Azoknak ajánljuk ezt a könyvet, akik nem akarják a véletlenre bízni saját sorsuk alakulását.
 
Egészségünk védelmében

Farkas Wellmann Endre izgalmas utazásra hívja el az utazókat. A Cukor. Baj rendhagyó kézikönyv a kezdő, a leendő II-es típusú cukorbetegek számára. Szórakoztató, mégis komoly. A szerző élményszerűen, a saját vívódásait bemutatva tárja fel a betegséggel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Megérthetjük, miért olyan nehéz elfogadni, ha valakinél azonosítják ezt a bajt, és láthatjuk, mi vár ezt követően a betegekre és a környezetükben élőkre. Farkas Wellmann Endre nem csupán konkrét kérdésekre keres választ, de filozófiai gondolatokat is felvet.

Feltárulnak előttünk az emberi test csodái, illetve az is, hogy mi történik, ha elromlik, vagyis megbetegszünk. Ez a könyv az életről szól, és segít megérteni, milyen küzdelem vár a betegekre. Nagy segítség azoknak, akiket érint ez a téma, esetleg szeretnének többet megtudni korszakunk új népbetegségéről.

Ajánló
Ajánló
Boldogság és humor – őszi érdekességek a Lóvasút Rendezvényközpontban

Boldogság és humor – őszi érdekességek a Lóvasút Rendezvényközpontban

Az ősz „nemcsak Párizsba, Szent Mihály útjára” szökött be, hanem már itt jár a...

Gyönyörű, új és régi dallamok – szeptemberi koncertek

Gyönyörű, új és régi dallamok – szeptemberi koncertek

A zenebarátok örömmel böngészhetik a MOM Kulturális Központ szeptemberi...

Kezdődjön jól az ősz! – A Városmajori Szabadtéri Színpad előadásai

Kezdődjön jól az ősz! – A Városmajori Szabadtéri Színpad előadásai

Budapesten a nyári kulturális életben fontos szerep jut a Városmajori Szabadtéri...