Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-05-27

Hogyan gyógyít a talpreflexológia?

Hogyan gyógyít a talpreflexológia?

A talpon rengeteg idegvégződés található, amelyek kapcsolatban állnak az egész szervezettel. A zónák masszírozásával a talpreflexológus hatást tud gyakorolni a belső szervekre, a központi idegrendszerre, valamint a vérkeringésre, és helyreállíthatja a szervezet megfelelő működését. 

A talpreflexológus számára szervezetünk állapota „nyitott könyv”, hiszen a jó szakember talpunk állapotából tökéletesen „olvasni tudja” egészségügyi problémáinkat. A talpreflexológia a talpon lévő reflexzónákon keresztül hat a szervezetre, mivel az adott zóna ingerlésével hatással lehetünk a hozzá kapcsolódó szervekre és szervrendszerekre. Hatására felgyorsul a vér-, a nyirokkeringés, gyorsul az anyagcsere, javul a sejtek tápanyag- és oxigénellátottsága. Az idegrendszer, a hormonrendszer, a belső elválasztású mirigyek munkája összehangolódik, kiegyensúlyozódik, a szervezet öngyógyító folyamatai felerősödnek. A talpreflexológia segítségével könnyebben lehetünk egészségesebbek, energikusabbak, karcsúbbak és kiegyensúlyozottabbak.
 
Hogyan működik?

A reflexológiát a nyugati ember számára egy amerikai orvos, dr. William H. Fitzgerald fedezte fel. Ő az emberi testet 10 hosszanti és 3 harántzónára osztotta fel, és ezeket a kézen, valamint a lábon megfelelő reflexpontokhoz rendelte. Ez a zónafelosztás segít a beteg szerv meghatározásában, valamint annak kezelésében. A talp- és tenyértérképek segítségével könnyebben behatárolhatók az egyes szervek, testrészek reflexpontjai, azok érzékenysége vagy fájdalma pedig a hozzájuk tartozó belső szerv funkciózavarát vagy megbetegedését jelentheti. A lábon lévő reflexzónák a megfelelő szervek salakanyag-lerakóhelyei.

Ha a káros anyagcseretermékek a helytelen táplálkozás vagy életmód következményeként felszaporodnak a szervezetben, és nem tudnak természetes úton eltávozni, a szervek károsodnak, a reflexzónákban pedig lerakódások képződnek.

A sérült, terhelt zónákban különböző nagyságú és állagú kristályos göböket tapinthatunk ki, ilyenkor a zónák érzékenyek, sőt masszázs során fájdalmasak is lehetnek. A reflexpontokra gyakorolt nyomás hatására a felhalmozódott salakanyagok fellazulnak, eltávoznak a szervezetből, a szervben pedig a jó vérkeringés hatására helyreáll az energiaegyensúly.
 
Így zajlik a kezelés

Első alkalommal a terapeuta tájékozódik a páciens kórelőzményeiről. Megismeri a beteg kórtörténetét, majd elkészíti a kezelési térképet, illetve a masszázstervet. A talpreflexológus meghatározza a pontos menetrendet és a fontossági sorrendet a kezelendő zónák tekintetében. 
Ezt követően a kezelési terv alapján megkezdi a kezelést. A talpreflexológus figyeli a közben fellépő reakciókat, az esetleges kellemetlen mellék- és utóhatásokat, és a reakciókat szem előtt tartva, szükség esetén módosítja a masszázstervet.

A kezelés során a szakember masszírozza a kézen és a lábon található reflexpontokat, amelyek összeköttetésben állnak a szerveinkkel, a mirigyeinkkel és minden testrészünkkel. A reflexzónák kezelése hatására visszahatás keletkezik a hozzátartozó szervekben, testrészben.  Amennyiben a nagyobb hatásfok érdekében otthoni kezelés javasolt, tájékoztatja a pácienst a szükséges tudnivalókról, bemutatja a kezelési térképet, ellátja a megfelelő utasításokkal, és tanácsokat ad. 

Az első kezelés időtartama 60 perc, a további kezelések 40 percet vesznek igénybe.
 
Az alkalmazás területei

testsúllyal kapcsolatos problémák
normálistól eltérő vérnyomás
emésztőszervi megbetegedések
prosztatabetegségek
a hormonrendszer nem kielégítő működése
menstruációs zavarok
fáradékonyság, stresszhatás, idegesség
allergiás problémák
fejfájás, migrén
fájdalomcsillapítás (nyak-, hát-, derékfájás, ízületi fájdalmak)
immunrendszer erősítése
egészségmegőrzés és megelőzés
hagyományos orvosi kezelések kiegészítése
 
A talpreflexológiás kezelést kiemelten ajánlják fogyókúra esetén is, mert segítségével a szervezet tökéletes működése által kiürülnek a lerakódott salakanyagok, amelyek a víz és a zsírok megkötésével súlyfelesleget képeznek a szervezetünkben. A gyorsabb anyagcsere folytán jobb hatékonysággal használjuk fel a bevitt tápanyagokat, megakadályozva ezzel a túlsúly kialakulását.

Ellenjavallatok
lázas állapot
fertőző betegség
erős lábgombásodás
lábszárfekély
gyulladás a visszerekben, mélyvénás trombózis
súlyos idegrendszeri probléma
súlyos szívbetegség
pacemaker használata

Ajánló
Ajánló
Figyeljünk arra, hogy ne hízzon el a gyerek!

Figyeljünk arra, hogy ne hízzon el a gyerek!

Manapság a túlsúly általános probléma. Ahhoz azonban, hogy a jövő generációja, azaz...

Miért fontos az ultrahangvizsgálat a nőgyógyászatban?

Miért fontos az ultrahangvizsgálat a nőgyógyászatban?

Az ultrahang-diagnosztika területén az elmúlt 20-30 évben nagyon nagy fejlődés következett...

Mindfulness: a stresszoldás hatékony eszköze

Mindfulness: a stresszoldás hatékony eszköze

Már-már elnyeli az állandó munka, stresszben él, úgy, hogy a folyamatos hajtás a...