Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-07-08

Simply the best – Horgas Eszter, Falusi Mariann és a ClassJazz Band koncertje a Városmajorban

Simply the best – Horgas Eszter, Falusi Mariann és a ClassJazz Band koncertje a Városmajorban

Mi a közös Horgas Eszterben, Falusi Mariannban és Tina Turnerben? Azon túl, hogy mindannyian tehetséges előadóművészek, a Városmajori Szabadtéri Színpadon mindhármuk előadásában gyönyörködhetünk. Eszter és Mariann élőben lesz ott, és több világsiker mellett előadják Tina egyik legismertebb és legnépszerűbb dalát.

 
A hazai közönség jól ismeri Horgas Eszter és Falusi Mariann nevét, akik számtalan alkalommal lépett fel itt nálunk, a Hegyvidéken. Mind a ketten tudják, hogy az elmúlt év milyen sok csalódást okozott a zenebarátoknak, ezért úgy döntöttek, hogy egy nagyszabású, könnyed kikapcsolódást ígérő, bulizós koncerttel kedveskednek a közönségnek, ha ezt az egészségügyi előírások végre lehetővé teszik.

A járvány utáni visszatérésre a Városmajori Szabadtéri Színpadon kerül sor. A közönséget egy fergeteges show-műsor várja. Jól ismert világslágerek hangzanak el, és a két művésznő mellett meghallgathatjuk Kaszás Péter, Hárs Viktor, Dajka Krisztián, Révész Richárd és Pusztai Csaba, vagyis a ClassJazz Band játékát is.
 
Tényleg a legjobbak

A koncert címét kölcsönző dalt a legtöbben először a tizenkétszeres Grammy-díjas Tina Turner előadásában hallhatták. Kevesen tudják, hogy ezt a számot eredetileg Bonnie Tyler számára írta a Magyarországon is jól ismert dalszerző, Desmond Child. A szám 1988-ban jelent meg Tyler Hide Your Heart nagylemezén. Nem szerepelt rosszul, Norvégiában a 10., Angliában pedig a 95. lett a slágerlistákon.

Egy évvel később viszont az egész világ felkapta a fejét, amikor a rádiókban felcsendült ugyanez a szám, csakhogy immár Tina Turner előadásában. A dal eredeti címével nem sokan törődtek, mivel a legtöbben Simply the Bestként emlegették a fülbemászó dallamú és gyorsan közönségkedvenccé váló számot. Tina Turner előadásában világszerte meghódította a sikerlistákat. Angliában 5., Amerikában 15. lett, Ausztráliában, Belgiumban és Kanadában pedig a 2. helyig jutott.
 
Egyszerűen nagyszerűek

A vasárnap esti koncert a jókedvű szórakoztatásra teszi a hangsúlyt. Tina Turner örökzöldje mellett a Simon and Garfunkel, Leonard Cohen, Madonna, valamint Astor Piazzolla legszebb dalait hallgathatjuk meg. Horgas Eszter régóta vágyott arra, hogy egy olyan együttes társaságában léphessen fel, amelyik képes egy átfogó rendszerben egyesíteni különböző zenei műfajokat. Magyarországon ezen a területen a Creative Art trió végzett úttörő munkát. Tíz éven keresztül dolgoztak fel és adtak elő klasszikusokat, kamarazenét, és nem állt tőlük távol a szimfonikus megközelítés sem.

Horgas Eszter kezdeményezésére létrehozták a ClassJazz Bandet. Az új formáció szép sikert aratott. Az ezredforduló táján kiderült, hogy a klasszikus zenét kedvelő közönség nyitott a crossover műfaj előtt. Persze elvárták, hogy tapasztalt, tehetséges zenészek adjanak elő jól megkomponált és gondosan kiválasztott darabokat. A repertoárjukban a klasszikus szerzőket kiegészíti a jazz, illetve a jól ismert komolyzenei művek átiratai.
 
Nálunk járt iskolába

Horgas Eszter pályafutása során több elismerést és kitüntetést kapott. Horgas Béla költő és Levendel Júlia író lánya beleszületett az irodalomba és a művészetbe, és már egészen fiatalon eldöntötte, hogy a muzsikával kíván foglalkozni. A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett fuvolaművész itt, a kerületünkben sajátította el zenei tudása alapjait.

A Solti György Zeneiskolát akkoriban Városmajor utcai Általános Zeneiskolának hívták. Hatévesen kezdett el zenét tanulni, tízévesen pedig fuvolázni. Az általános iskola után a Bartók Béla Konzervatórium következett, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola. Olyan művészek voltak a tanárai, mint Kovács Lóránt, Kurtág György, Rados Ferenc és Sebők Erika. Főiskolásként, de a diploma megszerzése után is jó néhány alkalommal tanulhatott külföldön ösztöndíjasként. Szólópályafutása 1994-ben kezdődött, és rengeteg koncertet adott idehaza és külföldön is. 

Nagyon fontosnak tartja a fiatalok, mindenekelőtt a gyermekek művészeti képzését. Ebből a célból hozta létre tíz évvel ezelőtt az összművészeti műhelymunkán alapuló komplex művészeti nyári táborát a Balaton partján. Az ezen részt vevő gyerekek különféle művészeti ágakat próbálhatnak ki, színjátszást, filmkészítést, zenélést és mozgásművészetet. Horgas Esztert azért is kedveli a közönség, mert könnyed eleganciával tud átlépni a műfaji határokon és évről évre izgalmas új bemutatókkal kápráztatja el a hallgatóságát.
 
Kubától Mongóliáig

Falusi Mariann 1983-ban robbant be a magyar zenei életbe, amikor jazzénekesként megnyerte a Ki mit tud? tehetségkutatót. A barcsi születésű Artisjus-díjas énekes, színész és műsorvezető is a Konzervatórium tanulója volt, amit a Zeneművészeti Főiskola követett. A nyolcvanas évek derekán a Stúdium Dixieland szólóénekeseként állt színpadra. Mezzoszoprán hangjával Kubától Mongóliáig meghódította a világot és a nemzetközi fesztiválok népszerű részvevőjének számított. 1988-ban alapította meg Lang Györgyivel a Pa-dö-dö együttest.

Ők ketten először A rémségek kicsiny boltja musicalben szerepeltek együtt. A rendszerváltáskor az óriási népszerűséget jelentő Bye bye Szása című dalukkal tarolták le a slágerlistákat. Falusi Mariann az elmúlt években együtt szerepelt a hazai könnyűzene legnagyobb alakjaival, és ma már ő is a legismertebb magyar előadóművészek közé tartozik. Azért is otthonosan mozog a színpadon, mivel több darabban vállalt szerepet.

Ezek a remek művészek vidám nyári bulihangulatot fognak teremteni a Városmajorban. A neves fellépők és a felcsendülő slágerek gondoskodnak arról, hogy minden zenebarát jól szórakozzon.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...