Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-08-10

Legyen élmény a tanulás! – SMART Start tábor a Hegyvidéken

Legyen élmény a tanulás! – SMART Start tábor a Hegyvidéken

Szülőként azt szeretnénk, ha gyermekeink sikerrel vennék az iskolai akadályokat. Az előző év a hibrid oktatásnak köszönhetően azonban – gyereknek, szülőnek egyaránt – nehéz volt. Hogy a következő tanév sikeres és eredményes legyen, a Hegyvidéki Kulturális Szalonban augusztus 23–27. között SMART Start tábort indítanak 10–14 éveseknek.


Gyakran szembesülünk féltéssel, aggodalommal, kétségbeeséssel, ha gyermekünk nincs jó viszonyban a tanulással. Szülőként jogos a félelmünk attól, hogy a szenvedés, a „nem büszkélkedhetünk vele” eredmények befolyásolják a gyermek önmagába vetett hitét, énképét. Ez bezárhat kapukat olyan lehetőségek előtt, amelyeket pedig megérdemelne. Ezzel a táborral és az itt elsajátított módszerekkel a gyerekek eszközt kapnak a kezükbe ahhoz, hogy sikerrel vegyék és leküzdjék az iskolai akadályokat.

Ne aggódjunk, a tábor szervezői jól tudják: élmények nélkül nincs hatékony pedagógia. Hasznosat a kellemessel, tanulást az élménnyel – ez a tábor jeligéje. A tábor célja, hogy a gyerekek magabiztosan, a tudatos tanulásra felvértezve, motiváltan és hatalmas kedvvel induljanak az új tanévben. A szervezők gondoskodnak arról, hogy hasznosság és élmények szempontjából a tábor felejthetetlen legyen.

Összetett táborélmény

A tábor ideje alatt a gyerekek elsajátítják a hatékony, önálló tanuláshoz szükséges alaptechnikákat, valamint megtanulják, hogyan legyenek kitartóbbak, motiváltabbak a tanulásra. 
S.M.A.R.T., mert

S – Sport: a mozgás, a különböző sportok erőteljesen hatnak az agy teljesítőképességére. Ezért a tábor kiemelt célja megmozgatni a gyerekeket: fociznak, másznak, egyensúlyoznak, futnak, pingpongoznak, erősítenek, és a napot úszással fejezik be.

M – Motiváció: amit a gyerekek megtanulnak önerőből megteremteni. A cél, hogy ne legyen probléma nekiállniuk a feladatnak, vagy kitartani, nem adni fel az első nehézségnél.

A – Aktív figyelem: koncentráció, amivel a gyerekek megtanulják megtalálni a lényeget abban, amit olvasnak, tanulnak. 

R – Relax: hogy könnyebb legyen a stresszes helyzeteken felülkerekedni.

T – Tanulási technikák: hogy gyorsabban menjen és hatékonyabb legyen a tanulás.
 
Információk a táborról

Időpont: augusztus 23–27., 9.00–16.30 (ügyelet: 8.15–16.50)

Létszám: 10–28 fő

Táborvezető: Péter Kata tanulástréner, pedagógus, drámapedagógus

Tematika:
napi 2×45 perc tanulástréning – motiváció, tanulási cél kitűzése, tanulási technikák a gyorsabb és hatékonyabb tanulásért, stresszkezelés),
sport – intenzív mozgás (úszás a MOM Sportban, foci, erősítés),
együttműködést, alkotóképességet, kreativitást fejlesztő foglalkozások.

A táborozók szellemi és fizikai energiaszükségletéről a Hegyvidéki Ízlelő családbarát étterem gondoskodik napi három alkalommal (tízórai, kétfogásos meleg ebéd és uzsonna).
A tábor végén minden gyermek egyéni értékelést kap az erősségeiről, amikre a tanulása során támaszkodhat, a fejlesztendő területekről, amikre nagyobb figyelmet kell fordítania, illetve a szülőket is iránymutatással látják el, hogyan támogathatják hatékonyabban a gyermeket a tanulásban.
 
Péter Kata, a tábor vezetőjének története

„Közgazdásznak tanultam, több mint 10 évet dolgoztam az üzleti szférában, az utolsó években egy magyar gyógyszergyár marketingosztályának vezetőjeként. A gyermekeim születése azonban mindent megváltoztatott, ki akartam élvezni a velük való együttlét minden percét, és ezt veszteségek nélkül nem tudtam összeegyeztetni a versenyszférában való jelenléttel. Így egy új, pedagógusdiplomát szereztem. Nem feltétlenül akartam tanítani, csak látni, érteni, mi és hogyan történik az iskolában, mire a gyerekeim is bekerülnek. Kaptam azonban egy visszautasíthatatlan ajánlatot a Gyermekek Háza Alternatív Programtól, attól az egyetlen iskolától, ahol el tudtam képzelni magam. A többéves tanítási tapasztalatom alapján mondom, hogy minden gyerek meg tud tanulni jól tanulni, de nincs egyenrecept, ami mindenkinek egyformán beválik. 

Több éve foglalkozom tanulásmódszertannal. Írtam tantervet Tanulásmódszertan és időgazdálkodás címmel gimnáziumok számára. Több éve vagyok tanulástréner, tartok személyes és online tanulástréningeket egyéniben és csoportban. A szülők visszajelzései igazolják, a gyerekeknek valóban szükségük van arra, hogy utat mutassunk nekik, mit és hogyan kell megtanulni, hogy sikerélmény lehessen a tanulás. A SMART tábor tematikáját úgy dolgoztam ki, hogy kézzelfogható és gyakorlati segítséget adjon a gyerekeknek a következő tanévben, és korrigálja a pandémia okozta hátrányokat, lemaradásokat.”

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...