Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-09-16

Menjünk a Normafára, de ne csak kirándulni!

Menjünk a Normafára, de ne csak kirándulni!

Többször írtunk már arról, hogy milyen szerencsések vagyunk mi, a Hegyvidéken lakók. Az ország egyik legszebb panorámájú helye, a Normafa van a közelünkben, ahová bármikor kiruccanhatunk, és nemcsak kirándulni.


A Normafa egészen kivételes rész a fővárosban: a városközponttól 15-20 percnyi utazással egy gyönyörű, sportolásra és aktív kikapcsolódásra alkalmas park érhető el, amely több mint 100 éve a fővárosiak és a környékbeliek kedvelt téli-nyári kiránduló- és pihenőhelye.
 
Papp Laci legendás edzésmódszere

Sportolóink is szerették és szeretik ezt a szépséges tájat. Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó is számtalanszor kereste fel a Normafát, ahol sokszor futott, de itt gyakorolta a híres edzésmódszerét, a farönkök aprítását, majd amikor edző lett, ő is itt tréningezte a fiatalokat. 

A Fejér Megyei Hírlap így számolt be a módszerről 1971 októberében: „A külföld szerint Papp-varázslat alatt álló magyar ökölvívók csodálatos előrelépésének titkát szünet nélkül kutatják a rivális országok. Mi a Papp-titok? Papp szerint titok nincs, csoda még kevésbé. Kemény munka, becsületesség annál inkább létezik. A kemény munka egyik része a favágás. Papp versenyzőitől megköveteli a favágást. Napi egyórás fairtással, aprítással kezdenek, amikor aztán hozzáedződtek, napi öt órán át kell a fejszét forgatni.”

Szerencsére nekünk nem kell fát vágnunk, ha a Normafán mozogni szeretnénk. Sőt, a High Tech Sportok Bázisa jóvoltából olyan modern eszközöket is kipróbálhatunk, amelyek igazán élménydússá és feledhetetlenné teszik az itt töltött időt. 
 
Elektromos bringával a hegyre 

Komoly fizikai felkészültség és nagy kerékpárosmúlt nélküli élménykerékpározás a hegyen? Igen, van ilyen! Ezeket a túrákat azoknak ajánlják, akik nem szeretnének hegynek felfelé menet leszállni a bringáról, nehezen levegőhöz jutni és csak tekerni, tekerni, tekerni…

Ausztriában az utóbbi évek legnagyobb slágere az elektromos rásegítőmotoros kerékpár volt. A mozgást szeretők ne aggódjanak, ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem kell tekerni, mert a kerékpározás élményét nem akarja elvenni a sporteszközön diszkréten eldugott elektromos motor.

Az intelligens gép saját maga érzi, mikor kell a kerékpáros segítségére sietnie, és valóban csak akkor segít rá, amikor arra szükség van. A bringázás élménye akár 50 km hosszan is élvezhető! Érdemes kipróbálni, mert ez a kaland Magyarországon egyedülálló, csak itt érhető el. 
 
Winecaching kincsvadászoknak 

Ha baráti társasággal, jó hangulatban szeretnénk eltölteni az időt, próbáljuk ki a geocatching speciális változatát. Az új, progresszív társasjáték egyszerre tanítja meg a tradíciók tiszteletét és a modern kor kihívásaira való válaszadást. A winecachingban új tartalommal, egészen pontosan borral töltjük tele a formát. A csapattagok szellemi ereje összeadódik, és a technika vívmányaira hagyatkozva, vagy akár a papíralapú térképpel való tájékozódás nosztalgikus, ám annál kalandosabb élményével, logikai és esetleg szellemi fejtörők, útvesztők révén jutnak lépésről lépésre közelebb a kincsekhez.

A János-hegy és a Hárs-hegy gyönyörű ösvényein, a környéket felfedezve, és némi professzionális háttér-információval is felvértezve (amit a megjelölt pontokon palackposta rejt) lehetünk részesei egy újszerű borkóstolónak, kiváló mátrai borpalettából. Garantált élmény az egész csapat számára, ugyanis ez a program nem a „száraz” tanulásról szól!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...