Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-03-07

Márciusi születésnap – ajándékötletek

Márciusi születésnap – ajándékötletek

Az első tavaszi hónapnak tartott március vége az asztrológia szerint a Kos csillagjegybe esik, ezért szétnéztünk, hogy milyen születésnapi ajándékkal lephetjük meg e jegy szülötteit.


Az asztrológiai nézet szerint az állatövi jegyek sorrendje a tüzes Kos jeggyel indul, majd meghatározott sorrendben következnek egymásután az elemek, azaz a tűz, a föld, a levegő és a víz. Ehhez a négy elemhez bizonyos tulajdonságok vannak hozzárendelve, amelyeket az asztrológia az emberekre is vonatkoztat. 

Kos, az első tűzjegy

A tűz jegyében születetteket bátornak és szenvedélyesnek tartják, ugyanakkor energiájuknak köszönhetően spontán, gondolkodás nélküli cselekedetekre is hajlamosak. Hangulatemberek, és mivel nem tűrik a kontrollt, nagyon nehezen engednek közel magukhoz másokat.

Ha egy Kosnak szeretnénk ajándékot adni, akkor elsősorban ne tárgyban, hanem élményben gondolkozzunk. Amennyiben kisebb gyerekről van szó, akkor vigyük el barátaival együtt egy jól felszerelt játszóházba, vagy nagyobb gyerek esetén szóba jöhet lézerpark is.

Egy 7-8 éves, iskolaérett gyerek számára nem biztos, hogy megfelelő vagy túl izgalmas, ha 3-4 éves társaival együtt mászik egy csőalagútban, de az Elevenpark játszóházban rájuk is gondoltak, így nekik való szórakozásként igénybe lehet venni a biztonságos mászófalat.

Aki kíváncsi…

…az hamar megöregszik – tartja a mondás. A Kosok kíváncsi természetéhez azonban jól illik az olyan ajándék, amin törhetik a fejüket, így egy nyomozós, fejtörős játéknak is nagyon örülhetnek. Ilyen játék már több témakörben és helyszínen is elérhető, a kisebb szabadulószobáktól akár a Budai Várnegyedig is elmehetünk.

A szabadulós játékok amellett, hogy szórakoztatók, megalapozott tudományos hátterük is van, ráadásul az ünnepeltek a fejtörés és végül a kiszabadulás élményét megoszthatják barátaikkal vagy családtagjaikkal is. A Scavenger Escape-ben három különböző nehézségi szint, és ezzel együtt három eltérő történet közül választhatunk, így biztosan találunk az ünnepeltnek valót.

Ha pedig inkább a szabadban szeretnénk nyomozósat játszani, akkor akár egy koronás főt is megmenthetünk a rá leselkedő merénylőtől a Mentsétek meg a királynét! címet viselő kültéri, szabadulószobás elemekkel jócskán fűszerezett városfelfedező játékban.

A kétórás feledhetetlen élményben 2–7 fő vehet részt, amelynek során egy kiterjesztett valóság élményű városi nyomozós játékra számíthatunk, közepes nehézségű túrával a Budai Várnegyedben.

Tortaötlet

A március ugyan tavaszi hónapnak számít, és már találhatunk friss, hazai zöldségeket is a piacokon, de a gyümölcsökre még várnunk kell. Viszont épp itt az ideje, hogy a télire eltett almákat felhasználjuk, és abból készítsünk egy finom almás tortát a születésnapra.

Habos almás pitetorta

Hozzávalók:

Tésztához:
185 g vaj
185 g liszt
90 g porcukor
1/2 citrom reszelt héja
pici só

Töltelékhez:
4-5 savanykásabb alma
cukor, fahéj, reszelt citromhéj ízlés szerint
1 dl víz
1 csomag vaníliás pudingpor

Hab díszítéshez a tetejére:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A piteformát kikenünk vajjal, beletesszük a tésztát, és elnyomkodjuk a formában úgy, hogy pereme is legyen, majd megszurkáljuk villával, hogy sütéskor ne púposodjon fel.
2. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, és közben elkészítjük a tölteléket. 
3. Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, aláöntjük a vizet, és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal megpároljuk. 
4. Csomómentesre keverjük a pudingport a párolt almáról levett lével, majd a keveréket visszaöntjük a töltelékhez. Ha túl sűrű lenne, öntsünk hozzá még vizet.
5. Az így elkészített tölteléket rátesszük a már megsült tésztára, és visszatesszük további 10 percre.
6. Amíg sül, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, és az alma tetejére halmozzuk, vagy habzsákból halmokat nyomunk rá.
7. További 10-15 percig sütjük, hogy a hab külseje ropogósabb, a belseje pedig puhább legyen.
8. A piteformából csak akkor vegyük ki, ha már kihűlt vagy akár abban is tálalhatjuk.
 

Reméljük, hogy tudtunk segíteni az ajándékválasztásban, és boldog születésnapot kívánunk a Kosoknak!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...