Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-05-19

A Hegyvidék főutcája – gyerekprogramok június

A Hegyvidék főutcája – gyerekprogramok június

Még néhány hét és vége az iskolának, de a májusban olyan népszerű Mesés kalandozás a Hegyvidék főutcáján hétvégi rendezvénysorozat júniusban is érdekes programokkal várja a gyerekeket, a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti téren.


A júniusi programok 11-én, szombaton kezdődnek, egész délelőttös foglalkozásokkal és két előadással is várják a gyerekeket.

Környezettudatosság már gyerekkorban

A zero waste jelentéséről és jelentőségéről már olvashattak a Hegylakó Magazinban is, és ez a szemlélet köszön vissza a szombat délelőtti AS játékvilág kézműves-foglalkozásain, ahol újrahasznosítható anyagokból népszerű, ötletes, kreatív tárgyakat készíthetnek a gyerekek.

Ugyanebben az időben a budapesti Magyar Környezeti Nevelési Egyesület és a kolozsvári NECC – Nature Education Community Center tagjai segítségével, játékos interaktív program keretében betekintést lehet nyerni a beporzás, illetve a növények és beporzóik rejtelmeibe. A Beporzó vándortanösvény több oktató-szórakoztató játékot rejt, amely során akár rovarnak is beöltözhetünk, vagy játszhatunk az óriásdobókockás játékkal is.

Zene és bábszínház

10 órától a 2010-ben sokoldalú és tapasztalt zenészek által létrehozott Lóca együttes tart koncertet, amely az Itt csak jókedv terem! című legújabb lemezük anyagára épül. Az együttes lendületes zenéjének, őszinte, játékos előadásmódjának köszönhetően a gyermekek gyorsan és szívesen bekapcsolódnak műsoraikba. 

„Tarisznyába sós pogácsa, fenyőrügyszörp, friss kalács. Ettél, ittál. De jóllaktál! Kezdődjék a bolyongás!” hívja vidám kirándulásra kicsiket és nagyokat Fekete Inci (hegedű, furulya, melodika, doromb, ének), Székely Zoltán (furulya, szaxofon), Almási Krisztián (ütőhangszerek, hangkeltő eszközök, ének) és Tekse Balázs (gitár, ének).

11.30-tól a Maszk Bábszínház, azaz Havas Edina és Havas Zsolt előadásában Jókai Mór Huszti beteglátogatók című novellája alapján az óvodás és kisiskolás korosztály számára átírt történetet láthatják. A Huszti történetek – Kuruc történetek Furfangos csodadoktorok című előadás egy vidám történetben meséli el a kurucok és a labancok kalamajkáit.

Mátyás király és békakirály

Másnap, azaz június 12-én a májusban már megismert Csicsergő kézműves-foglalkozás és táncház várja a gyerekeket, ahol ismét Márton Piroska néptáncos, óvodapedagógus és Kovács Annamária népijátszóház-vezető kézműves útmutatása mellett vehetünk részt a foglalkozásokon.

10 órakor a Maszk Bábszínház Mátyás király bolondos bolondjai című előadásán élő szereplők és nagy méretű marionettfigurák segítségével ad elő reneszánsz történeteket. Az előadás ismert Mátyás-meséket dolgoz fel reneszánsz hangulatú zenével, látványos színpadképpel és árnyjátékkal.

11.30-tól a Veronika Trio Kuruttyoló békakirály világ körüli úton című előadásán szinte igazi világ körüli útra indulhatunk a zene segítségével. Tarján Veronika saját írásait meséli el a gyermekeknek, a történeten keresztül jutnak el a mese csúcspontjain megszólaló dalokig, amikor Mogyoró Kornél és Szula Miklós zenei játéka teszi teljessé a mesével fűszerezett koncertélményt.

A trió repertoárján az afrikai gyermekdalok feldolgozásán túl  indiai, lappföldi, litván, pakisztáni, magyar népdalokat és sok más zenei csemegét találhatunk. Az előadás nemcsak a gyermekeknek, hanem a felnőtteknek is egy igazi zenei világjáró körút élményét nyújtja.

Margaréta játszótér

Június 18-án ismét a Margaréta játszótér lesz az egész délelőttös programok helyszíne. 10-től 13 óráig folyamatosan várja a gyerekeket a Virgonckodó játszópark, ahol a népi ügyességi és logikai játékok mellett mesés, színes, vidám óriásjátékok várják a kíváncsi kicsiket és nagyokat.

A másik folyamatos program az AS játékvilág kézműves zöldségszobrászata, ahol zöldségekből, gyümölcsökből fogpiszkálók és hurkapálcikák felhasználásával különféle figurákat és kompozíciókat készíthetünk, amelyeket az alkotók otthon el is fogyaszthatnak.

Nem mindennapi programnak ígérkezik a Zenélj velünk! óriáshangszer-bemutató, ahol Götz Nándor, a Zenélő Budapest programsorozat művészeti vezetője által tervezett egyedi óriáshangszereket nemcsak megnézni lehet, hanem korosztálytól és zenei előképzettségtől függetlenül az érdeklődők ki is próbálhatják azokat.

A nyári programsorozat zárónapja

Június 25-én, szombaton, a két hónapos rendezvénysorozat utolsó napján a Csicsergő Kézműves és Táncház mellett a Sznap fotó is egész nap várja a családokat a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti téren. Az elegáns fotómasina, amely egy régimódi fényképezőgépnek néz ki, arra vár, hogy fekete-fehér képen megörökíthesse a vidám pillanatot.

Csak annyi a dolgunk, hogy elé állunk és megnyomjuk a gombot, az elkészült kép pedig már meg is jelenik a Sznap kijelzőjén. A fotókat az esemény után feltöltik egy online galériába, ahonnan a vendégek letölthetik és megoszthatják.

10 órakor Danny és Béla mesekoncert előadásán játékos módon, létező és eddig még fel nem talált hangszereken szórakoztatja a gyerekeket és felnőtteket. 11.30-kor pedig a LurkÓperencia Meseutazó előadásán megtudhatjuk, hogy milyen ajándékokkal tér vissza Orbán Bor Klára és jóbarátja Gitár Gizi otthonába, LurkÓperenciába. A Meseutazás és a nyári programsorozat táncházzal zárul.

Jó szórakozást kívánunk kicsiknek és nagyoknak júniusban is!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...