Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-12-07

Téli meseország a Hegyvidéken

Téli meseország a Hegyvidéken

Ha lehet fokozni a könyveken keresztüli mesés utazás élményét, akkor az adventi időszakban még varázslatosabb kalandok várnak ránk. Gondoljunk csak bele, hogy a gyerekekkel együtt leülünk egy ünnepi díszbe öltöztetett viktoriánus kori hangulatot árasztó nappaliban, és elmerülünk a mesék világában.


Pont ilyen élményben lehet részünk a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, ahol a sok gyerekeknek szóló program mellett a Líra könyvesbolt karácsonyi könyvkínálatából is ízelítőt kapunk.

Karácsonyi hangulat

Akik már jártak az Apor Vilmos téri épületben, azok tudják, hogy eltérően a főváros más plázáitól, a Hegyvidék Bevásárlóközpont főként a kerületi lakosok igényeit figyelembe véve kisebb területen, azonban különleges igényeket is kielégítő üzletekkel várja a hegyvidéki polgárokat.

A hely hangulatát az adventi időszakban is igyekeznek különlegessé tenni, amelyhez a központi területen „berendezett”, viktoriánus hangulatot árasztó, karácsonyi díszletként is helytálló nappali szolgál helyszínéül. Egy hangulatos társalgó berendezésének elengedhetetlen kellékei a könyvek, amelyek ebben az évben a Líra könyvesbolt karácsonyi kínálatából kerülnek ki. Az installációt január 2-ig lehet megtekinteni a bevásárlóközpontban.

Azért, hogy feledhetetlen legyen az emlék a különleges díszletek között, a gyerekprogramokon közös családi instax fotót lehet készíteni, és ráadásként a kicsiket a foglalkozások után a Pataki Cuki vendégül látja egy habos kakaóra is.

Gyerekprogramok

Ha a felnőttek már a látványtól is karácsonyi hangulatba kerültek, akkor örülni fognak, hogy az adventi hétvégéken a gyerekek kézműves-foglalkozásokon is részt vehetnek, amelyeken lehetőségük lesz a KidSpirit lelkes csapatának vezetésével kézműves játékokat játszani, illetve karácsonyi ajándékokat is készíthetnek.

A gyerekek számára ingyenes foglalkozások az alábbi napokon és időpontokban lesznek:
 
Csütörtök:
December 22. 16:00-19:00

Péntek: 
December 9., 16., 23. 16:00-19:00 

Szombat:
December 10., 17. 11:00-17:00 

Vasárnap:
December 11., 18. 11:00-15:00

Ajánló
Ajánló
Egy zseniális zeneszerző utazásai – Haydnnal Londonban

Egy zseniális zeneszerző utazásai – Haydnnal Londonban

Bősze Ádám egy izgalmas, új kultúrtörténeti előadás-sorozattal tér vissza a Lóvasút Kulturális és...

Búcsú és köszöntés – szilveszteri és újévi programok a Hegyvidéken

Búcsú és köszöntés – szilveszteri és újévi programok a Hegyvidéken

Mindenki másként szereti a szilvesztert, de semmiképp se érezzük úgy, hogy kötelező jól érezni...

Karácsonyi ajándék az utolsó napokban

Karácsonyi ajándék az utolsó napokban

Van, aki lustaságból, van, aki az időhiány miatt hagyja az utolsó pillanatra a karácsonyi...