Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-10-06

Biztos (Natur)pont a Hegyvidéken

Biztos (Natur)pont a Hegyvidéken

Sokan ismerik a szinte a kezdetektől Hegyvidék kártya elfogadóhelyként és immár 22 éve működő Naturpont Biobolt vitaminüzletet a Dolgos utca és a Süss Sándor sétány sarkán, így külön nem kell bemutatni a kellemes hangulatú boltot, azonban most kicsit közelebbről is megnézhetjük az üzletet. Ráadásul októberben kiemelt kedvezménnyel vásárolhatunk Hegyvidék kártyánk felmutatásával!


Hiszen itt mindig érdemes szétnézni, hogy milyen újdonságokkal várják az egészségük megőrzését, a betegségek megelőzését komolyan gondoló vásárlókat, ráadásul a tulajdonos néhány érdekességet is megosztott velünk az elmúlt évtizedekből.
 
Állandóság és változás

A Natur Biobolt 2001-ben nyitott a MOM Park Bevásárlóközpontban, majd 2011-ben költözött át a jelenlegi helyére. A kezdetektől családi összefogásban működő vállalkozás alapítója és motorja Reőthy Cecília volt, akinek a férjével, Tóth Ferencz festőművésszel született két gyermeke, Krisztián és Krisztina, akik felnőttként továbbüzemeltették  és fejlesztették a boltot.

Mint sok másik vállalkozás életében, a Naturpont Bioboltnál is nagy kihívást jelentett a Covid-pandémia időszaka, azonban a biobolt bezárás nélkül rendelkezésre állt, és ezzel sokat segített az egészségmegőrzés területén a kerületi lakosoknak is.

Kis üzlet – minőségi választék

A plázákban található, szinte mindent árusító üzletek mellett miért érdemes betérni egy kellemes hangulatú kisebb boltba? Azt gondoljuk, hogy a kerületben élőknek nem kell sokáig magyarázni, hogy egy ilyen üzletben a személyes kiszolgálás mellett mennyivel jobban segít nekik, hogy megoldást találjanak problémáikra.

A tulajdonos folyamatosan figyelemmel kíséri az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés területén folyó kutatásokat, és odafigyel arra, hogy az azok eredményeként kapható új fejlesztésű termékek mihamarabb elérhetők legyenek a vásárlók számára.

Az elmúlt években ezen a területen folyamatosan növekedett mind a kereslet, mind a kínálat a kollagének tekintetében, valamint az egyéb fehérjékre (főként vegán) és aminosavakra. Ezek többféle kombinációban kaphatók, legyen szó ízületi, kötőszöveti problémákról vagy akár mindkettőre egyszerre.

Sok kutatás és fejlesztés zajlik a táplálékkiegészítő iparágban, így egyre hatékonyabb készítmények léteznek. Ezek közül kiemelkedik egy igazi úttörő szegmens, amely az emberi mikrobiomot kezdi megismerni, és egyre hatékonyabban, szelektált törzseket képes bejuttatni a bélflóránkba, a különböző problémáinknak megfelelően. Mindazonáltal az emberi bélflórát mélységében még csak most kezdjük megismerni, hiszen több mint ötezer barátságos baktériumtörzs létezik, és csak néhány százalékuk szerepét ismeri a tudomány. A bélflóránk az emésztésünkön túlmutatva kihat a testsúlyunkra, a kedélyállapotunkra, az immunrendszerünkre (például koronavírusok elleni védekezés), a bőrünk állapotára és még sok mindenre.

Még mindig sokan küzdenek poszt-covidos tünetekkel, de már erre is léteznek termékek. Például a sikiminsav, amit fenyőből vonnak ki, vagy a C60 fulerén, ami a szénnek a legújabban felfedezett formája (focilabda alak), vagy a nattokináz (a nattó tradicionális japán étel alapján), amivel a japánok kísérleteznek, de idesorolható a Fucoidan hólyagmoszat is.

Évszakhoz kapcsolódóan fontos az immunvédelemre hangsúlyt helyezni, mert járványok mindig is lesznek, és ezeknek kedvez az ősz és a tél. Itt elsősorban bizonyos ásványi anyagok (cink, szelén), vitaminok (D-vitamin, C-vitamin, +NAC) és gyógynövények (feketekömény, bíborkasvirág, csűdfű, bodza, macskakarom, homoktövis, bodorrózsa, kvercetin), valamint a gyógygombák szerepe értékelődik fel.

Októberi extra!

Az elmúlt évtizedeket az idén a Naturpont Biobolt szeretné a Hegyvidék kártya tulajdonosokkal együtt ünnepelni, ezért 2023. október 31-ig a kártyát felmutató vásárlók 22 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg az üzlet választékában található termékeket.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...