Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-11-02

Téli trendek – mibe érdemes beruházni?

Téli trendek – mibe érdemes beruházni?

Egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy átlagosan a ruhatárunk húsz százalékát hordjuk rendszeresen, ezért most az nézzük meg, milyen ruhadarabokat érdemes előszedni a szekrény mélyéről, ha az idén télen divatosan szeretnénk felöltözni.


Divatirányzatok jönnek-mennek, azonban vannak olyan ruhadarabok, amelyek nem mennek ki a divatból, ezért ezekből érdemes esetleg kicsit drágább darabokat is megvenni, hiszen biztos, hogy nem csak az idei szezonban fogjuk őket hordani.

Télikabát, fehér ing

A Vogue divatlap szerint az egyik ilyen téli ruhadarab a fekete hosszúkabát. Az alacsonyabb termetűeknek elég, ha térd alá érő hosszúságút választanak, de a magasabbaknak a bokáig érő is jól áll. Ha túl gyászosnak találjuk a fekete színt, akkor érdemes szétnézni a színes kiegészítők közt, ugyanis az idei őszi-téli szezonban a nagyobb divatházak szívesen kínálnak nagy meleg sálakat és kendőket.

Egy másik alapdarab, amibe érdemes beruházni, a fehér ing, amely szinte minden alkalomra jól kihasználható. Legyen szó egy formálisabb megjelenésről, mondjuk munkahelyünkön vagy egy ünnepi összejövetelen, de a megfelelő kiegészítőkkel a hétköznapokon is sokféleképpen hordható. 

Széles vállak és üzleties megjelenés

Talán nem annyira, mint anno a nyolcvanas években, de a kifutókon látott modelleken újra megjelentek a válltömések. A szélesebb váll a férfiaknál az erőt sugározza, azonban a hölgyeknél a derékvonal karcsúsításával párosítva a klasszikus homokóra alak megjelenítését is szolgálja. A válltöméses zakókat, blézereket is jól lehet párosítani az előbb említett fehér inggel, illetve hordhatjuk azonos színű nadrággal vagy szoknyával, így érve el a most divatos üzleties megjelenést.

Minták, emlékek

Bár általában a virágos minták inkább tavasszal és nyáron tűnnek fel a ruhákon, idén az őszi-téli divatban is megtaláljuk őket, azonban a megszokottól eltérően az évszakhoz illő sötétebb színekben, és a virágok maguk felnagyítva jelennek meg.

A divatvilág egyik kiemelkedő alakja, Vivien Westwood tavaly december óta már nincs köztünk, azonban munkásságának több divatház is emléket állított. Így jelenhetnek meg a kissé eklektikus hangulatú mintakeveredések, ahol a skótkockáshoz akár barokk mintát is társíthatunk.  Westwoodnak tulajdonítanak egy a mai gyorsan változó divatnak némileg ellentmondó kijelentést is: Buy less, choose well, make it last, azaz Vásárolj kevesebbet, válassz jól, tartsd meg.

Filmek és sorozatok hatása 

A divatikonok mellett a mozifilmeknek és az egyre szaporodó streamingszolgáltatóknak (online film- és műsorszolgáltató) köszönhetően az egyes sorozatok szereplői már nemcsak az esti szórakozásunkat, hanem a divatot is befolyásolják. Egy évvel ezelőtt a Wednesday sorozat hatására nagyon sokan Wednesday Addams által viselt fekete, fekete-fehér, szó szerint sötét hangulatú, goth stílusú ruhákat kezdtek hordani. Az idei nyár slágerfilmje pedig a Barbie volt, ahol pont ennek az ellentétje, a rózsaszín, kockás, virágos, csillogó ruhák uralták a mozivásznat és a divatkövetők ruhatárát.

Ha csak az ilyen irányzatok hatására cserélgetjük néhány havonta ruhatárunkat, az nemcsak pénztárcánkra, hanem a környezetre is rossz hatással van. Sokkal jobban járunk, ha a megunt, de még jó állapotú ruhadarabjainkat leadjuk a Swappis üzletekben, és így az ott lévő, mások által leadott ruhákból féláron vásárolhatunk!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...