Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-11-02

A női élet ezer arca – Perczel-Kováts Orsolya koncertje

A női élet ezer arca – Perczel-Kováts Orsolya koncertje

Az egyik legfoglalkoztatottabb, hatalmas népszerűségnek örvendő hazai énekesnő örökzöld slágerek előadásával kedveskedik a MOM Kulturális Központ vendégeinek. Megmutatja a női élet ezernyi árnyalatát, a hölgyek szívében élő vágyakat és hangulatokat. Ráadásul a közönség most először hallgathatja meg a művésznő vadonatúj dalát.


Napjaink egyik legismertebb magyar énekesnője, Perczel-Kováts Orsolya elszántan törekszik a fejlődésre, a tudása még magasabb szintre emelésével. A több évtizede tartó munka komoly eredményekkel jár. Erről november 21-én este meggyőződhetnek azok, akik meghallgatják az előadását. A jó hangulatot garantálja, hogy a Feeling Good címet viselő koncerten örökzöld slágerek, jól ismert dallamok várják a zenebarátokat.

Orsolya nem egyedül áll a közönség elé. Magával hozza a Hegyvidékre művész barátait is. Fellép vele Farkas Gábor Gábriel énekes-színész, a Studio11 Ensemble és a Danubia Zenekar. Az előadás címéül választott világhírű dal mellett elhangzik a Diamonds are the girl’s best friends, a Boldogság és én, a Tíz után és a Szerdán tavasz lesz is. A koncert programjának választásakor szokás szerint arra törekedett, hogy a produkció minden része a lehető legszínvonalasabb legyen. Igazi valóra vált álomnak szánja ezt a jó hangulatú estét.
 
Ígéretes hosszú út

Perczel-Kováts Orsolya a női lélek igazi szakértője. Jól ismeri a szebbik nem szívének minden rezdülését, és tudja, milyen sokszínű hangulatok, vágyak lángolhatnak a hölgyekben, mivel ő maga is hosszú, izgalmas és sikeres úton jutott el oda, ahol ma van. 1977-ben született, és a környezete már kiskorában felfigyelt arra, hogy mennyire tehetséges. Az általános iskolában alsó tagozatosként kezdett hegedülni, majd bekapcsolódott a kórus munkájába is. Tizenhét évesen immár az énektudása fejlesztésére összpontosított. Első mestere Sík Olga volt.

2002-ben emelt szinten végezte el a Kőbányai Zenei Stúdiót, hat évvel később pedig az Eszterházy Károly Főiskolán vehette át ének-zene tanári diplomáját. Büszkén tekinthet vissza az elmúlt huszonöt év sikereire. Sokszor léphetett fel neves zenészekkel jazz- és könnyűzenei koncerteken. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy otthonosan mozog az afro-, a latin-amerikai, a jazz-, a bárzene, a ballada, a kuplé és a gospel területén is. Megállná a helyét, ha visszakerülne a harmincas-negyvenes évek Amerikájába, hiszen ott is ugyanúgy lenyűgözné a bárok közönségét, mint ahogy a magyar zenebarátok szívébe is belopta magát.

Az éneklésen kívül érdekli a színjátszás is, 2014-ben sikeres színészi vizsgát is tett. Azóta sokszor láthattuk a színpadon. Énekesként örömmel látják zenés darabokban, ám ezzel párhuzamosan Perczel-Kováts Orsolya prózai előadásokban is szerepelt. Mindezek mellett ének-zene tanárként gyerekeket és felnőtteket is szívesen oktat. Első lemeze, a Ne ígérd… 2011-ben jelent meg.
 
A teljesség ígérete

A november 21-i előadás nem csupán arról szól, hogyan érezhetjük jól magunkat a mindennapjaink során. Az előadó példát mutat a lányoknak és az asszonyoknak arra, miként lehet teljes életet élni. Ennek része a mélységek és a magasságok, a fájdalom és a boldogság kitapasztalása. A női lélek sokszínűsége persze időnként megőrjíti az életútjukon felbukkanó férfiakat. Ők is részesei e megismételhetetlen utazásnak. Néha értetlenül, néha csodálattal eltelve bámulják a hölgyeket.

Ez utóbbira példa a MOM Kulturális Központban Orsolya mellett fellépő Farkas Gábor Gábriel. Hasonlóan az énekesnőhöz, ő is korán felfedezte magában a zene szeretetét. Balatonfüreden a zeneiskolában klarinéton és csellón játszott, majd megtanult zongorázni. Ő is a múlt századi sanzonok és slágerek híve. További közös pontjuk, hogy mind a ketten vonzódnak a színház világához. A fiatalember jóval az érettségije előtt rendezői vizsgát tett, miközben több zenekarban játszott billentyűsként és énekelt is. 2000-ben szerzett diplomát, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen festő szakon. Szívesen énekli a régi pesti mulatók dallamait, illetve Dean Martin, Frank Sinatra, Liza Minnelli, valamint Máté Péter és Szécsi Pál slágereit is.

Ráadásul ezen az estén egy igazi meglepetés is vár a zenebarátokra. A közönség most először hallgathatja meg azt a dalt, ami Révész Richárd, Molnár Levente és Major Eszter kifejezetten Perczel-Kováts Orsolyának írt. E különleges zenei utazás felejthetetlen élményt ígér azoknak, akik meghallgatják Orsolya és barátai fellépését.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...