Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-11-06

Tízéves a Városmajor kedvenc helye – Small plate-ekkel újít a Fióka

Tízéves a Városmajor kedvenc helye – Small plate-ekkel újít a Fióka

A XII. kerület legnagyobb kereszteződésében, ahol minden napszakban zajlik az élet, áll egy ikonikus épület: a régi posta filmes díszletnek is beillő téglafalú épülete egyike azoknak a budai házaknak, amik valamiféle kényelmes, békebeli időbe repítenek minket vissza. 


Nem véletlen, hogy 2013-ban, 10 éve itt nyitott a Fióka, ami nem flancos, nem feszengős, de hamisítatlan „budai” hely lett az évek alatt – és ezt nem csak a környék gasztróra éhes közönsége hálálja meg. A 10. évforduló alkalmából színes programokkal készülnek, szóval itt a lehetőség újra, vagy éppen először kipróbálni őket!
 
„2013-ban egy zord, esős novemberi pénteken bontotta először szárnyait a mi Fiókánk. Teltek az évek, a betévedőkből törzsvendégek, az első randikból esküvők lettek, sok kalandot és kihívást éltünk meg együtt szeretett vendégeinkkel. A lelkesedés azóta is töretlenül visz minket előre, jó időben, rossz időben is csodás ételek, barátságos, otthonos terek várják a betérőket. A következő tíz évre is ígérhetjük: a budai vendéglátás szívügyünk marad, és mindent elkövetünk a folyamatos fejlődésért” – mondja Gáti Gergely, az egyik tulajdonos. 
 
Az élmények mellett az ételek megosztása került a középpontba az utóbbi időben, Andráskó Máté séf több mint egy éve építi a kistányéros (small plates – big taste) kreatív konyháját, ahol izgalmas, változatos ízeket pakol „kis tányérokra”, így kettesben vagy akár többen is lehet egyszerre sok fogást kóstolni. A kiforrott koncepcióval így most igazán kerek lesz a 10 éves születésnap ünneplése: az évfordulóra egy sereg remek programmal és bulival készülnek. Egész novemberben kóstolók, kulturális események, meglepetésfalatok és koktélok várják a betérőket.
 
Fióka 10. kiemelt programok

1. Elstartol a Fióka 10. őszi koktélkínálata - Téli Álom, Medicine, Fióka Fészek, Juharka, Konfetti, Baby Bird

2. Márton-napi ajánlatok: november 9–12. – Márton-napi small plate-ek, borajánlatok 4 napon át

3. Fióka Friday (Fióka péntek): november 17. - az 5. small plate-re a Fióka vendége vagy!

4. Fióka Sliders Party: november 25., szombat - Bohém szülinapi parti régi/új törzsvendégekkel, barátokkal és mindenkivel, aki a csapattal tartott az elmúlt 10 évben.

5. Rumkóstoló: november 29., szerda – @Premirum X Fióka small plates

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...