Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-11-23

A karácsony meghitt hangjai – Kalmus Felicián koncertje

A karácsony meghitt hangjai – Kalmus Felicián koncertje

A népszerű csellóművész azokat várja december 17-én, akik szeretnék átadni magukat a karácsony szépségének és meghitt hangulatának. Kalmus Felicián a maga sajátos hangszerelésében adja elő a legszívhezszólóbb karácsonyi dallamokat. 


December 17-én, advent ezüstvasárnapján igazi karácsonyi hangulatra számíthatnak azok a zenekedvelők, akik benéznek a MOM Kulturális Központ színháztermébe. Egy olyan művész fogadja őket, aki ötéves korában lett választott hangszere, a cselló szerelmese. Kalmus Felicián muzsikájával azóta nem csak a koncerttermekben találkozhattunk, különleges játéka felcsendül lemezeken, sőt filmzeneként is meghódította a mozikat. Ezen a decemberi délutánon a karácsony szellemét idézi meg.

Xmas Edition című koncertjén jól ismert melódiákat ad elő, mégpedig egészen egyedi módon. Új köntösbe bújtatja a jól ismert dalokat, és a cselló hangja szívhez szóló varázslattal tölti meg a nézőteret. Felicián otthonosan mozog a klasszikus zene, a jazz, a pop, az elektronikus muzsika, valamint a filmzenék világában is. Tudja, mennyire fontos, hogy a közönségét minél több csatornán át szólítsa meg. Videoklipjeivel és koncertfelvételeivel gyakran találkozhatunk a világhálón, a különféle közösségi oldalakon. A karácsonyi koncerten egy igazi különlegességgel is kedveskedik. Az örökzöld melódiák mellett a csellóművész néhány saját alkotását is előadja.
 
Egy izgalmas életút

Kalmus Feliciánról elmondhatjuk, hogy beleszületett a zenélésbe. Az édesapja szaxofonon és basszusgitáron játszott. A gyermekeit gyakran elvitte magával a koncertekre. A kis Felicián hamar egy dob mögött találta magát, és nemsokára igazi mesterként kezelte az ütőket. Ötéves korábban azonban a zeneiskolában megismerkedett élete nagy szerelmével, a csellóval.

Gyermekként rendkívül kemény erőpróba várt rá, mert az apja ugyanúgy készítette fel a profi zenélésre, ahogy az élsportolókat az edzőik. A gyermek lemondott a szórakozásról, a játékról, minden erejét és energiáját a gyakorlásba adva folyamatosan képezte magát. Rendszeretetre és önfegyelemre nevelték.

Az elszántsága meghozta a gyümölcsét. Már nyolcéves korában zenekarral kísért szólókoncertet adott. Fellépett Ausztriában, Svájcban, Törökországban, Jordániában és Kanadában is. Tizenévesen az utcán a járókelőket szórakoztatta a muzsikájával. A családjában mindenki zenélt. A húga hegedülni, az öccse zongorázni tanult. Mire sikeresen lediplomázott a Liszt Ferenc Zeneakadémián, rendkívül sok műfajjal ismerkedett meg. Imádta az új dolgokat, az új stílusokat.

Ma is örömmel ad elő magyar népdalokat, klasszikus remekműveket, keringő vagy filmzenei érdekességeket. Az első lemeze öt évvel ezelőtt jelent meg. Már ezen is mesterien ötvözte a különféle stílusokat, és kialakította a maga egyedi hangzását. 

A MOM Kulturális Központban visszatérő vendégnek számít. Többször is fellépett már a kerületünkben. Pályafutása a járvány idején sem bicsaklott meg, mivel az interneten szobakoncert-sorozatot indított. A bezártságtól amúgy sem fél, hiszen kedvenc sportja a búvárkodás. A mély víz bűvöletében az sem zavarja, ha időnként cápák úszkálnak körülötte. Elzárkózva a külvilágtól megismerte a tenger végtelen nyugalmát, amire nyugodtan támaszkodhatott a koncertjei során. 
 
Szorgalom és lelkesedés

Kalmus Feliciánnal nem csak a szólókoncertjein találkozhatunk, mivel örömmel lép fel hazai előadókkal és dolgozik kortárs zeneszerzőinkkel. Szerepelt már együtt Udvaros Dorottyával, Tompos Kátyával vagy Hrutka Róberttel. Fontosnak tartja, hogy a hallgatósággal megszerettesse hazánk rendkívül gazdag zenei hagyományait és a komolyzene halhatatlan remekműveit. 
E küldetés végrehajtása során nincs igazán nehéz dolga, mivel rengeteg rajongója követi munkásságát, karakteres egyénisége, filmsztárhoz illő megjelenése és erős alapokon álló professzionális zenei tudása miatt.Sokan őt tartják a legsármosabb magyar csellóművésznek.
 
Pályafutása során a népdalok világából eljutott az elektronikus zenéhez. Első lemezén felelevenítette üknagymamája dalait, majd egy évvel később megjelent második albuma is. Ennek tizenegy dalában elvezette a hallgatóságot az etűdök és a keringők univerzumába. A szakma is elismeri munkásságát, mivel Kalmus Felicián képes harmóniát teremteni a stílusok között, sokszínűen, izgalmasan játszik, és mindig képes a megújulásra.

Felicián imádja a decembert, az adventi időszak hangulatát. Nagyon várja már a karácsony érkezését, hogy végre mindent beborítson a friss fenyő illata, és miközben odakint talán hópelyhek szállingóznak, bent melegség, szeretet és az összetartozás érzése járja át az otthonokat. Pontosan ilyen csodás hangulattal akarja megajándékozni mindazokat, akik végighallgatják a legújabb hegyvidéki koncertjét.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...