Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-09-13

Segítség a mozgáshoz: mire jó az SMR henger?

Segítség a mozgáshoz: mire jó az SMR henger?

Ha edzőteremben járunk, láthatjuk, hogy mostanában edzés után sokan hengereznek. Vajon miért fontos használnunk ezt a habszivacs hengert, miben segíthet minket ez az eszköz?


A self myofascial release roller, más néven SMR henger egy olyan eszköz, amelyet a fascia lazítására és feszültségoldására használnak. A fascia jelentőségét nemrég ismerték fel: ez egy kötőszövet-hálózat, amely körülveszi az izmokat, az ízületeket, az inakat és más szöveteket. A hengerezés során magunk végezhetünk masszázsszerű nyomást azáltal, hogy testünket a hengerre helyezzük. Az SMR henger használata során a test súlya és az elmozdulás kombinációja alkalmaz nyomást a fasciára és az izmokra.
 
Az SMR henger használata sok előnnyel jár a test számára. A hengert nemcsak sportolás után, hanem tartós ülés, fekvés, fizikai munka után is érdemes rendszeresen használni.
 
A hengerezés 10 jótékony hatása
 
1. Csökkenti az izomfeszültséget: segít csökkenteni az izmokban felhalmozódott feszültséget, ami a mozgástartomány korlátozását és az izomfájdalmakat okozhatja.
 
2. Fokozza a vérkeringést: az SMR henger használata serkenti a vérkeringést, ami segíti az igénybe vett szövetek regenerációs folyamatait.
 
3. Csökkentheti a gyulladást: csökkentheti a gyulladást az izmokban és a szövetekben, ami a sérülések gyógyulását serkenti.
 
4. Javítja a mozgástartományt: segít növelni a mozgástartományt az ízületekben azzal, hogy az izmok és az ízületek rugalmasságát támogatja.
 
5. Segíti az izomregenerációt: az SMR henger használata felgyorsítja az izomregenerációt az igénybevétel és a sérülések után.
 
6. Segíti a stressz és a feszültség enyhítését: csökkenti a stresszt és a feszültséget az izmokban és a testben.
 
7. Segíti a testtartás javítását: az SMR henger használata javítja a testtartást és az izomzat egyensúlyát, ami csökkentheti az izomfájdalmakat és a sérülések kockázatát.
 
8. Javíthatja az izomfunkciót: segíthet javítani az izomfunkciót, növelheti az izomtónust és csökkentheti a merevséget.
 
9. Csökkentheti az izomgörcsöket: az SMR henger használata segíthet csökkenteni az izomgörcsöket és elősegítheti a gyorsabb felépülést.
 
10. Segítheti a teljes test regenerációját: az SMR henger használata segíthet az egész test regenerációjában és elősegíti a jobb életminőséget.
 
Fontos azonban megjegyezni, hogy a SMR henger használatát mindig szakembertől, gyógytornásztól, edzőtől, masszőrtől tanuljuk meg, akinek van képesítése a henger szakszerű használatához.
 
Miért érdemes szakembertől megtanulni a használatát?
 
Biztonság: Az SMR henger használata biztonságosnak tűnik, azonban ha rosszul használjuk, akkor sérülést okozhatunk magunknak Az henger helyes használata biztonságosabbá teszi az eljárást, és csökkenti a sérülés kockázatát.
 
Hatékonyság: Az SMR henger hatékony használata nagyon fontos a kívánt eredmény eléréséhez. Ha szakembertől sajátítjuk el a tudást, a megfelelő használat nagyobb hatékonyságot biztosít az izomfeszültség és a fájdalom enyhítésében, az izomlazításban és az ízületek mozgékonyságának javításában.
 
Személyre szabott kezelés: A SMR henger használatának megtanulása segít az egyéni szükségletek és célok alapján személyre szabott kezelést biztosítani. A szakember megtanítja a megfelelő módszereket és technikákat, amelyek az egyéni testtípus és izomtömeg szükségleteinek megfelelően állítják be az SMR hengert.
 
Tanácsadás: A szakember tanácsokat adhat az SMR henger hatékonyabb használatához, például arra, hogy milyen erősséggel kell használni az SMR hengert és mely testrészeket kell masszírozni.
 
Megerősítés: A szakember jelenléte bizalmat és megerősítést ad az SMR henger használatához, különösen, ha még sosem használtuk az eszközt korábban.
  
Amennyiben úgy érezzük, itt az ideje SMR hengert beszerezni, a Balance Mozgás webshopjában a szakemberek által ajánlott eszközt megvásárolhatjuk, és lehetőségünk van gyógytorna keretében megtanulni hatékonyan használni is.

Ajánló
Ajánló
Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

A pajzsmirigybetegség egyik tipikus tünete, amikor akár tíz óra alvás után is fáradtnak,...

Család születik program

Család születik program

A Maternity Magánklinika a várandósság teljes ideje alatt, egészen a szülés pillanatáig mindenben...

Mentsük meg a fogainkat!

Mentsük meg a fogainkat!

Amikor fáj a fogunk, mindent megtennénk, hogy megszabadítsanak minket ettől a kíntól, még a...