Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-03-11

Keresd meg Lapkát!

Keresd meg Lapkát!

Ki ne emlékezne gyerekkorának kincskeresős regényeire vagy filmjeire? És ki ne érezte volna már, hogy keresni, kutatni majd a végén fellelni valamit milyen jó érzés? Az ilyen keresés lényege, hogy ügyesen összeillesszük a kapott információkat, meglássuk a jeleket, az összefüggéseket, és ebben az esetben az is, hogy a gyerekekkel együtt, a szabadban töltsük az időt.


Az önkormányzati fenntartású, Városmajor utcai Hegyvidéki Szabadidősport Központ az iskolai és tömegsportnak ad otthont. Alapító okirata szerint helyet biztosít a kerületi iskolák kötelező második évfolyamos úszásoktatásának, megszervezi a gyerekek szállítását, és biztosítja a szakmai, edzői hátteret. Most viszont a mi segítségünket kérik „elveszett” kabalaállatuk megtalálásában!

Kicsoda Lapka?

A tavalyi évben a Hegyvidéki Sportközpont és Tanuszoda „A Hal neve?” címmel rajz- és névpályázatot hirdetett a tanuszodát jelképező vidám halacska elnevezésére.

A kiírt pályázatra közel 80 kreatív névötlet és minőségi rajz érkezett, amelyből végül egy 5 fős zsűri döntése alapján, az úszóiskola lepényhalát LAPKA névre keresztelték. A névadó és egyben a pályázat győztese Saufert Szófia, aki ezzel egy vadonatúj elektromos roller büszke tulajdonosa is lett.

Hol lehet a hal?

A pandémia miatti korlátozások a sportközpontra is vonatkoznak, azonban a tavasz eljövetelével célul tűzték ki, hogy a szabadban egy kellemes kis sétával megmozgassák a gyermekes családokat - baráti társaságokat. Ez az ingyenes kincskereső program remek lehetőséget kínál a korlátozó intézkedések betartása mellett a kikapcsolódásra, testmozgásra, és remek szórakoztató eseménynek kínálkozik mondjuk hétvégére.

A családok, pár fős csoportok bármikor teljesíthetik a kihívást, hiszen ahhoz, hogy megfejtsék rejtvényt, csak el kell látogatniuk sportközponthoz (Városmajor u. 29.), ahol a rajtcsomag átvétele után időkorlát nélkül juthatnak el a végső megoldásig.

A kerettörténet szerint eltűnt a Hegyvidéki Úszóiskolánk kabalaállata, aki nemrég vehette fel ünnepélyesen a Lapka keresztnevet, és játékosainknak őt kell megkeresniük.

Az uszodától kiindulva résztvevőinknek nincs más teendője, mint követni a feladatleírás sorai között megbújó útvonalat, úgy, hogy a szemük elé táruló információkat felhasználva és logikájukat segítségül hívva, fokozatosan egyre közelebb kerülhetnek az elveszett halacska hollétéhez.

Nem babra megy…

Minden célba érkezőt jutalom vár, illetve az összes teljesítő között Hegyvidéki Sportközpont és Tanuszodába szóló 10 alkalmas uszodabérletet, és egy darab egyhetes nyári gyermekúszótáborban való részvételt sorsolnak ki!

A kalandos „halkutató expedíció” március 31-ig bárki által teljesíthető.

Ha szereti az ilyen szórakozást, akkor érdekelni fogja korábban megjelent cikkünk, egy összetettebb, okostelefon segítségével játszható szabadtéri városfelfedező, nyomozós játékról, amit itt olvashat el.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...